Ce motive ai avea pentru a refuza noua echipa galactica a Realului? Planul lui Florentino Perez nu a mers chiar ca pe roate. Kaka, Cristiano Ronaldo, Benzema sau Xabi Alonso s-au alaturat madrilenilor pentru a face istorie, insa antrenorul mult dorit a zis pas. Arsene Wenger, tehnicianul pustilor de la Arsenal, a explicat, intr-un interviu acordat publicatiei The Times, motivele care l-au facut sa respinga oferta Realului.

Banii sau posibilitatea de a antrena pe unii dintre cei mai buni jucatori din lume nu l-au facut pe Wenger sa-si paraseasca misiunea din Premier League: "Stiam ce proiect vor sa realizeze cei de la Real, dar nu am vrut sa parasesc Arsenalul. Trebuie sa-mi duc misiunea pana la capat aici. Am construit aceasta echipa si vreau rezultate cu ea. Daca as fi plecat, as fi avut sentimentul ca mi-am incalcat convingerile. Nu a avut nimic de-a face cu Real Madrid. Pur si simplu nu am putut sa parasesc echipa in acest stadiu", a declarat Arsene Wenger.

Francezul nu renunta la principiile si convingerile sale. Wenger a mentionat ca in cariera sa a cautat sa sprijine lucrul in echipa si nu individualitatile: "Eu cred in munca de echipa, in conexiunile care se realizeaza intre jucatori. Pentru mine, acest lucru e interesant in spiritul unei echipe".

In cadrul interviului, Wenger s-a aratat impresionat de modul in care fostul mare selectioner Bobby Robson a ales sa-si traiasca ultimele zile din viata: “Sir Bobby Robson a murit de curand. Ati vazut ultimul meci pe care l-a urmarit? A fost o partida caritabila, dar inca mai avea scanteia in privire. Putea sa stea acasa, dar totusi el a ales sa mearga acolo. Mai avea 2-3 zile de trait si acela era locul in care vroia sa fie. Ce ar fi putut face acasa? Sa stea si sa se gandeasca poate ingrozit la moarte? Felul in care a ales sa treaca peste a fost sa se bucure de pasiunea sa.