Romania va bifa la Budapesta cel de-al 599-lea meci din palmaresul general al tricolorilor, impotriva Ungariei, intr-o partida amicala disputata in memoria lui Marian Cozma, handbalistul roman ucis pe 8 februarie intr-o discoteca din Veszprem. Razvan Lucescu ia meciul in serios si spune ca vrea victorie.

Romania: Coman - Dananae, Radoi, Chivu, Nesu - Mara, I. Apostol, Ghioane, Max Nicu - Danciulescu, Marica

Romania a adunat pana acum 268 de victorii, 147 de egaluri si 183 de infrangeri, cu un golaveraj de 1007-784.

Partida cu numarul 600 a tricolorilor va fi impotriva Frantei, pe 5 septembrie, la Paris, in cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondiala din 2010.

In deplasare, echipa nationala a Romaniei a bifat 290 de partide, cu 90 de victorii, 85 de egaluri si 115 infrangeri, golaveraj 376-447.

"Vreau seriozitate si continuitate in rezultate. Vreau fair-play la Budapesta, sa nu se uite ca jucam pentru Marian Cozma. Relatiile tensionate din ultima vreme ar trebui sa dispara. In orice caz, suntem o echipa cu jucatori profesionisti care stiu ca atunci cand intra pe teren trebuie sa se gandeasca numai la victorie, doar atat", a declarat Razvan Lucescu.

Cu toate ca este un meci in memoria lui Marian Cozma, politia maghiara trateaza disputa ca pe o manifestare cu grad ridicat de risc, fortele de ordine urmand sa se afle in interiorul si in afara stadionului.

Vor fi aproximativ 200 de suporteri romani care vor lua parte la partida amicala, acestia fiind insotiti de politie inca de la granita si pana la intrarea in arena Puskas Ferenc.

Oaspetele de onoare al evenimentului va fi Petre Cozma, tatal lui Marian, la manifestare urmand sa ia loc si componentii echipei de handbal MKB Veszprem, fosta echipa a lui Marian.

Partida va incepe la ora 21:00 (ora Bucurestiului), fiind transmisa in direct de ProTv si Live Text de HotNews.ro.