FC Timisoara va intalni pe VfB Stuttgart in play-off-ul Champions League, formatia pregatita de Ioan Ovidiu Sabau urmand sa dea piept cu echipa la care activeaza internationalul roman Ciprian Marica. Prima mansa va avea loc pe 18/19 august la Timisoara, pentru ca returul sa se dispute in Germania, pe 25/26 august. In cazul in care vor fi eliminati de nemti, banatenii sunt calificati direct in grupele Europa League.

VfB Stuttgart a ocupat locul trei la finalul stagiunii trecute din Bundesliga, printre altii la echipa germana evoluand Jens Lehmann (fostul portar al celor de la Arsenal), Khalid Boulahrouz, Yildiray Basturk, Alexandr Hleb (sosit in acesta vara de la Barcelona), Ciprian Marica si Cacau.

Mario Gomez, cel mai bun marcator al lui VfB, a parasit in aceasta vara echipa, transferandu-se la Bayern Munchen. Nemtii sunt antrenati de fostul international Markus Babbel.

Lotul lui VfB Stuttgart:

Portari: Jens Lehmann, Alexandre Pride, Sven Ulreich

Fundasi: Ricardo Osorio, Khalid Boulahrouz, Serdar Tasci, Geroge Meier, Arthur Boka, Matthieu Delpierre, Ludovic Magnin, Stefano Celozzi, Christian Trasch

Mijlocasi: Martin Lang, Jan Simak, Yldiray Basturk, Thomas Hitzlsperger, Timo Gebhart, Patrick Radio, Sebastian Rudy, Roberto Hilbert, Matthias Beck, Alexandr Hleb, Elson, Daniel Didavi, Sami Khedira.

Atacanti: Ciprian Marica, Cacau, Pavel Pogrebnyak, Alessandro Riedle, Julian Slide.

Trofee cucerite pe plan intern:

Campioana a Germaniei de cinci ori: 1949-50, 1951-52, 1983-84, 1991-92, 2006-07

A castigat Cupa Germaniei de trei ori: 1954, 1958, 1997

A castigat o Supercupa a Germaniei: 1992

Stuttgart nu a castigat niciun trofeu european. Site oficial www.vfb-stuttgart.de.

VfB Stuttgart are o valoare de piata de 110.800.000 de euro, in timp ce Timisoara este cotata la 37.125.000 de euro.

"Daca luam in calcul trofeul pe care l-a luat Sahtior, e mai valoroasa decat Stuttgart. Dar, nici un meci nu seamana cu celalalt. Stuttgart e o echipa buna si sa nu uitam de mentalitatea nemteasca. Ne vom strange toate datele despre ei pentru a vedea care este valoarea lor. Puteam pica cu echipe si mai bune de atat, cum era Arsenal" - Ioan Ovidiu Sabau (Tvr1).

"Nu facem ca altii, sa fim foarte entuziasti. Incercam sa stam departe de umilinta si sa ne propunem ceea ce putem. Vrem sa castigam glorie, sa castigam bani. Daca va fi sa ramanem in Europa League, consider ca am urmat traseul firesc. Am incredere in Nelutu ca e foarte angrenat si cred ca ne poate califica in grupele Ligii, chiar daca Stuttgart porneste cu prima sansa" - Marian Iancu (sportro).

"Sunt incantat ca vom juca impotriva unei echipe din Romania. Totusi, acest aspect nu va conta pentru mine, pentru ca doresc sa ajungem din nou in grupele Champions League. Pentru a reusi acest lucru este obligatoriu sa invingem la Timisoara, in primul meci" - Ciprian Marica (gsp.ro).

Play-off-ul Champions League:

Seriff Tiraspol (Moldova) - Olympiakos Pireu (Grecia)

Red Bull Salzburg (Austria) - Macabbi Haifa (Israel)

Ventspils (Letonia) - FC Zurich (Elvetia)

FC Copenhaga (Danemarca) - Apoel Nicossia (Cipru)

Levski Sofia (Bulgaria) - Debrecen (Ungaria)

Olympique Lyon (Franta) - Anderlecht (Belgia)

Celtic Glasgow (Scotia) - Arsenal Londra (Anglia)

FC TIMISOARA (Romania) - VfB Stuttgart (Germania)

Sporting Lisabona (Portugalia) - Fiorentina (Italia)

Panathinaikos Atena (Grecia) - Atletico Madrid (Spania).

Prima mansa din play-off-ul Ligii Campionilor va avea loc pe 18 si 19 august in timp ce returul se va disputa pe 25 si 26 august.

Champions League, faza grupelor:

Etapa I: 15-16 septembrie 2009

Etapa II: 29-30 septembrie 2009

Etapa III: 20-21 octombrie 2009

Etapa IV: 3-4 noiembrie 2009

Etapa V: 24-25 noiembrie 2009

Etapa VI: 8-9 decembrie 2009