In timpul mandatului de antrenor al Stelei, Piturca reusise sa adune in Ghencea o echipa de pitici din care nu lipseau Pompiliu Stoica, Florentin Dumitru, Petre Marin, Paduret, Dinita etc.

Media de inaltime a echipei era cea mai scazuta din campionat, iar la Recursul etapei Piturca a primit drept cadou-ironie un tablou cu o imagine trucata in care el juca rolul Albei-ca-Zapada, iar favoritii sai din teren intruchipau cei 7 pitici.

Dupa ce-a devenit selectioner, Piturca a reusit sa-si pastreze renumele de iubitor a jucatorilor “mici, iuti si tehnici”, motiv pentru care la lot a ajuns frecvent inclusiv Gigel Bucur.

Cine are tinere de minte va rememora usor faptul ca aceste convocari ale lui Bucur au starnit ironii peste ironii sau chiar accese de indignare din partea unor fosti mari fotbalisti: “Ce cauta Bucur la echipa nationala? N-are fizic sa joace meciuri internationale, e bun doar de deplasari la Bistrita sau Galati”.

In dubla cu Sahtior, Bucur a aratat in fata unei aparari care are merite majore in castigarea Cupei UEFA si in fata unui fundas curtat de Barcelona sau de alte cluburi mari ale lumii ca pare sa aiba un pic de valoare. Chiar un pic mai multa.

Iar ironia este ca acum nimeni nu va mai vorbi despre faptul ca Piturca avea dreptate atunci cand il convoca pe atacantul Timisoarei, ci despre selectia dreapta si inspirata a lui Razvan Lucescu.