Comitetul Executiv al federatiei Romane de Fotbal (FRF) a adoptat, joi, un nou articol in Regulamentul Disciplinar, prin care jucatorii sunt obligati sa-si aplaude adversarii la sfarsitul meciului.

"In vederea incurajarii respectarii principiilor de conduita prevazute de art.3 din prezentul Regulament, in cadrul jocurilor oficiale desfasurate in competitiile organizate de FRF/LPF, jucatorii echipei gazda sunt obligati ca, la sfarsitul jocului, dupa fluierul final al arbitrului, sa se aseze pe doua linii langa intrarea in tunelul de acces la vestiare (in dreapta si in stanga acesteia) si sa aplaude prestatia adversarului. Respectarea acestor reguli va fi verificata de arbitrul jocului, acesta urmand sa faca mentiuni despre neindeplinirea obligatiilor amintite mai sus in raportul de arbitraj", se arata in noul Regulament Disciplinar, publicat pe site-ul oficial al FRF.

In caz contrar, jucatorii vor fi amendati: "Nerespectarea dispozitiilor de mai sus constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza cu penalitate sportiva intre 5.000 si 50.000 lei".