Mircea Lucescu a fost eliminat de FC Timisoara din Champions League, iar tehnicianul roman are numai cuvinte de lauda la adresa "copilului sau Sabau", cel care si-a asezat foarte bine echipa dupa remiza, scor 2-2, obtinuta la Donetk. Cu toate acestea, Il Luce a fost dezamagit de reactia unora dintre fanii banateni, cei care au afisat, printre altele, bannerul: "In 87 ne-ai retrogradat, Sa nu crezi caine ca te-am uitat". "Am compasiune si dispret pentru o parte a publicului. Din respect pentru Timisoara nu voi trimite la UEFA respectivele bannere", a precizat tehnicianul.

"In mare parte am pierdut calificarea la Donetk. Noi nu avem jucatori pentru a da o asemenea batalie, iar in prima repriza nu am avut aproape deloc actiuni de poarta. In repriza a doua, cand am vrut sa jucam, Pantilimon a fost in zi extraordinara si a rezolvat cateva din situatiile create acolo. Acum, nu ne ramane decat un meci de baraj pentru grupele Europa League. Sper sa fi invatat din acest esec. Urmatoarele meciurile sunt foarte importante si trebuie sa le jucam de alta maniera", a declarat Mircea Lucescu.

Antrenorul a mai precizat ca are respect pentru publicul care si-a sustinut echipa cu fair-play, dar nu este de acord cu suporterii care i-au reprosat retrogradarea Timisoarei din 1987.

"Am compasiune si dispret pentru o parte din public, care nu este public de fotbal. Cred ca pentru bannerele din tribuna daca ajung la UEFA terenul poate sa fie suspendat. Nu am sa o fac din respect pentru Iancu, Sabau, pentru Timişoara. Calitatea terenului a fost foarte proasta, trebuia sa atingi mingea de trei ori ca sa o pui pe directia de joc. Aplaud din toata inima performanta Timisoarei si modul in care si-au dorit calificarea", a conchis cel supranumit Il Luce.

"Mai avem mult de lucru pentru a face o echipa competitiva in Liga Campionilor. Am incercat sa nu le dam spatii. Acest succes ne ajuta sa avem mai multa incredere in noi, sa jucam fara teama. Pantilimon a facut un meci mare, mai ales ultimele cinci minute. Am jucat si cu 8 inchizatori. Fundasii trebuiau sa stranga foarte mult, asa ca si fundaşii de banda au trebuit sa coboare foarte mult. Ajunsesem sa avem 4 fundasi, doi inchizători si doi mijlocaşi de bandă care se aparau. Trebuia sa pastram totusi doi atacanti", a declarat Ioan Ovidiu Sabau.

Dupa 2-2 in tur si 0-0 pe Dan Paltinisanu, FC Timisoara a eliminat-o pe Sahtior din Liga Campionilor, formatia antrenata de Motul Sabau calificandu-se in play-off-ul Champions League, ultimul tur inainte de grupele din C1.