Manchester United este acuzata de sclavism de catre clubul francez Le Havre. Echipa de pe Old Trafford a semnat cu mijlocasul de 16 ani a lui Le Havre, Paul Pogba, iar oficialii echipei franceze sunt indignati de actiunea miseleasca a englezilor si ii acuza ca au platit sume mari de bani parintilor tanarului pentru a-l putea transfera.

Paul Pogba, mijlocasul de 16 ani a reziliat unilateral contractul sau cu Le Havre si a semnat cu Manchester United pentru o suma de 10 ori mai mare. Oficialii clubului francez ii acuza pe englezi intr-un comunicat publicat pe site-ul lor oficial de "furt si sclavism": "In timp ce voci din toate partile, Uniunea Europeana, guvernanti, FIFA sau UEFA se scandalizeaza la sclavismul ce exista astazi in lume, echipele de fotbal mai puternice il practica chiar sub nasul nostru fara ca nimeni sa faca ceva". Le Havre nu exclude sa faca un raport catre UEFA si FIFA deoarece Pogba a incalcat contractul semnat in 2006.

Un purtator de cuvant al echipei Manchester United a respins acuzatiile aduse de francezi: "E complet neadevarat. Totul a fost facut dupa regulile UEFA", a declarat oficialul potrivit BBC.

UEFA doreste sa introduca o regula ce interzice transferul international al jucatorilor care nu au implinit 18 ani, dupa ce la o intrunire din martie membrii asociatiilor, cluburilor, ligilor si jucatorii au fost de acord cu aceasta masura.