Georgian Ionescu, arbitrul de centru din partida CFR Cluj - Unirea Urziceni, din Supercupa Romaniei, a fost retinut de la delegari in Liga I pe termen nelimitat si va fi monitorizat la jocurile din ligile inferioare, anunta Newsin, citat de Realitatea. Membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor au luat aceasta decizie deoarece Ionescu "nu a reusit sa pregateasca meciul bine din punct de vedere mental".

"Ionescu e un arbitru cu talent din punct de vedere tehnic, dar prestatia lui de la Supercupa a fost un insucces. A stat slab la punerea in practica a criteriilor de stabilire a duritatii unui contact. Nu suntem siguri daca e vorba de lipsa curajului in luarea unor decizii majore, dar daca e asa, e grav. Nu a reusit sa pregateasca meciul bine din punct de vedere mental. Nu il suspendam, pentru ca are nevoie sa isi analizeze prestatia. In acest timp va fi monitorizat si va arbitra la Liga a II-a si a III-a. De asemenea, el trebuie pus in legatura cu psihologul, care sa il ajute", a declarat Mircea Nesu, membru CCA.

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu l-a acuzat pe central dupa meciul din Supercupa Romaniei ca nu i-a acordat cartonasul rosu capitanului clujenilor, dupa un fault dur in debutul partidei. Inaintea incheierii primei reprize, arbitrul l-a trimis pe fostul international in tribune, pentru proteste si injurii repetate. Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat doua jocuri pe antrenorul campioanei si i-a aplicat o penalitate sportiva de 6.800 RON.