Dupa mai multe saptamani de incertitudine, Zlatan Ibrahimovic a ajuns pe Nou Camp. Vizibil emotionat de primirea calda a fanilor, suedezul a jonglat cu mingea ca in reclamele pentru echipament sportiv si a sarutat tricoul blau-grana.

Zlatan va purta tricoul cu numarul 9 la Barcelona, transferul sau "nefiind ultimul din actuala perioada de mercato", dupa cum a declarat Josep Guardiola, antrenorul campioanei Europei.

"Zlatan Ibrahimovici a semnat un contract pe cinci ani cu FC Barcelona. Operatiunea include, de asemenea, transferul lui Samuel Eto'o si imprumutul lui Alexander Hleb la Inter Milano", au precizat spaniolii pe site-ul oficial al echipei de pe Nou Camp.

Ibra a ajuns in Catalunia dupa ce Barca i-a cedat pe Eto'o (vandut pentru aproximativ 20 de milioane de euro) si Hleb (imprumutat pentru un sezon) la Inter, in plus ibericii platind si 46 de milioane de euro catre formatia lombarda.

50.000 de spectatori au fost luni seara la prezentarea oficiala a lui Ibrahimovic, mult peste ceea ce au reusit sa adune Ronaldinho in anul 2003 si Henry in 2007 (aproximativ 30.000 de suporteri).

Zlatan a preluat numarul 9 tocmai de la Eto'o, fotbalist care a ajuns in curtea Interului.

Cu toate ca are o fractura la mana dreapta, (va fi operat marti) Ibra va bifa cateva minute in partida cu Manchester City, programata pe 19 august, in Catalunia.

Vezi aici prezentarea oficiala a lui Ibrahimovic la Barcelona: