Steven Gerrard a marturisit Curtii din Liverpool propria sa varianta in scandalul in care a fost implicat la sfarsitul anului trecut. Mijlocasul a admis ca l-a pocnit pe DJ-ul clubului, dar si-a justificat gestul prin faptul ca a incercat sa linisteasca lucrurile: "Ne certam, am simtit ca Marcus se apropie de mine si de aceea am ridicat mana. Cred cu tarie ca Marcus venea catre mine pentru a ma lovi", a declarat Gerrard la proces.

Capitanul lui Liverpool a sarbatorit, in 29 decembrie 2008, intr-un club impreuna cu alti prieteni victoria pe care echipa sa a obtinut-o in fata celor de la Necastle, scor 5-1. Gerrard a recunoscut in fata instantei ca a baut in acea seara si ca, pe o scara de la 0 la 10, nivelul sau de "betie" se afla la nivelul 7: "Am baut, dar eram constient de ceea ce se intampla in jurul meu". Steven Gerrard a admis ca l-a pocnit pe DJ-ul Marcus McGee, dar sustine ca nu a facut altceva decat sa se apere.

Gerrard a declarat ca a primit permisiunea de la managerul clubului de a alege muzica pe care vrea sa o asculte. El a declarat ca se uita pe lista melodiilor, dar McGee i-a smuls lista din mana. "Am incercat sa rezolv problema cum am putut eu mai bine. Am incercat sa vorbesc cu el si sa calmez situatia. Nu puteam sa inteleg de ce avea o problema cu mine, de ce era asa de agresiv. A fost foarte dificil sa explic politistilor de ce am dat eu primul pumn. Ne certam, am simtit ca Marcus se apropie de mine si de aceea am ridicat mana. Cred cu tarie ca Marcus venea catre mine pentru a ma lovi", a declarat Gerrard la proces, citat de BBC.

Steven Gerrard a mai avut probleme cu politia in urma cu 10 ani, cand a fost prins beat la volan si a primit o interdictie de a sofa de noua luni. Potrivit avocatului sau, de atunci, nu a mai fost implicat in vreun incident violent si nu a mai avut probleme cu politia.

Pentru incidentul din 29 decembrie, capitanul celor de la Liverpool risca o pedeapsa cu inchisoarea de sase luni cu suspendare.