Dupa modelul dat de suporterii maghiari saptamana trecuta, fanii ros-albastri au creat si ei probleme. Stelistii s-au incaierat cu fortele de ordine din Arges, iar jandarmii au fost nevoiti sa intervina cu gaze lacrimogene si focuri de avertisment cu o arma cu glont de cauciuc pentru a-i domoli.

250 de suporteri stelisti care se deplasau cu cinci autocare spre Budapesta au facut un popas, miercuri seara, in apropierea localitatii argesene Dedulesti. In momentul in care fanii au trebuit sa-si reia drumul au aparut problemele.

"In momentul in care fortele de ordine s-au implicat in imbarcarea acestora in autocare au aruncat cu obiecte contondente, sticle si au facut uz de petarde impotriva organelor de ordine. Nu au fost facute retineri si nici persoane ranite in randul organelor de ordine. Urmeaza sa fie identificate persoanele care au instigat la manifestarile acestea si sa se ia masuri ulterioare", a declarat purtatorul de cuvant IPJ Arges, Robert Radu, potrivit Realitatea.

Conflictul a fost aplanat cu gaze lacrimogene si focuri de avertisment, iar stelistii si-au continuat drumul. Cele cinci autocare cu suporteri vor ajunge in dupa-amiaza zilei de vineri la vama Nadlac, de unde vor fi escortati de fortele de ordine ungare pana la Budapesta.

UPDATE 1: Cele cinci autocare cu suporteri stelisti nu vor putea intra in Ungaria pana cand UEFA nu va da verdictul in privinta disputarii meciului de joi seara. Potrivit Realitatea, vamesii maghiari nu le vor permite fanilor sa intre pe teritoriul ungar pentru a preintampina eventuale conflicte.

UPDATE 2: "Controlul de frontiera s-a desfasurat fara probleme. Dupa control, suporterii au fost preluatii de jandarmii din Ungaria, care ii vor insoti pe traseu, pana la stadion" - purtator de cuvant la Politia de Frontiera Arad, agent Mihaela Les (Realitatea).