"O tara si o natiune a fost jignita de fanii romani la partida din Ghencea", se precizeaza pe site-ul oficial al lui Ujpest despre bannerul care i-a pus pe maghiari pe jar. "Nici macar rivalii de moarte de la Dinamo nu au avut parte de un asemenea tratament", sunt de parere adversarii Stelei din Europa League. Atmosfera la disputa retur se anunta a fi una extrem de tensionata.

"O tara si o natiune a fost jignita de fanii romani la partida din Ghencea. Pentru bannerul sub orice critica, oficialii lui Ujpest dau asigurari ca lucrurile nu vor fi trecute asa usor cu vederea. Banner-ul romanilor poate fi considerat cu mare usurinta rasist. Nici macar fanii rivalei de moarte, Dinamo Bucuresti, nu au fost jigniti in asa fel", se precizeaza pe site-ul lui Ujpest.

"Cat timp tine o femeie maghiara c…l in ea? 9 luni”, a fost mesajul infatisat de suporterii stelisti de la peluza a doua catre galeria maghiara.

Marea temere a organizatorilor unguri este aceea ca suporterii romani sa nu afiseze acelasi banner sau unul asemanator si la partida retur, lucru care ar agita si mai rau spiritele intre cele doua tabere.

Steaua are 700 de bilete pentru partida retur cu Ujpest, dar numarul suporterilor romani poate ajunge undeva in jurul a 1.000 de persoane. Fortele de ordine maghiare sunt in stare de alerta maxima pentru disputa de pe stadionul Szusza Ferenc, mai ales ca sustinatorii ros-albastrilor vor ajunge la Budapesta cu autobuze si masini personale.

Partida Ujpest - Steaua, contand pentru turul doi preliminar al Europa League, va avea loc, joi, de la ora 20:45, pe stadionul Szusza Ferenc din Budapesta. In partida tur echipa pregatita de Cristiano Bergodi a castigat cu 2-0.