Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a anuntat, in cursul zilei de marti, ca fostul international roman Gica Popescu nu a colaborat cu fosta Securitate, informeaza Antena3. Informatia vine dupa ce in urma cu mai multe saptamani au aparut in presa zvonuri conform carora Baciul ar fi fost colaborator al Securitatii.

Conform acelor informatii, misiunea lui Gica Popescu, numit conspirativ Petrescu, era sa aduca informatii din meciurile echipei craiovene, mai ales din deplasarile din strainatate. Casa lui Popescu ar fi fost folosita drept loc de intalniri secrete pentru ofiterii Securitatii.

CNSAS a demontat astazi toate aceste acuzatii care planau asupra fostului capitan al echipei nationale si al FC Barcelona, Popescu nefiind colaborator al fostului serviciu secret.

"Gica Popescu a dat note numai de bine. Nu a zis nimic de rau la adresa nimanui, ba chiar uneori a si aparat anumite persoane. Notele sale nu sunt de natura sa aduca atingere drepturilor omului", a precizat Cazimir Ionescu, membru in Colegiul CNSAS (NewsIn).

"Noi am fost sportivi, nu altceva. Nu am scris noi, noi am jucat, altii au scris. Verificati dosarul celor care fac insinuari, verificati-i dosarul patronului de la Steaua, sa vedeti ce-a facut. Sa terminam odata cu mizeriile astea", a declarat Gica Hagi dupa aflarea vestii ca Popescu ar fi colaborat cu Securitatea.

In data de 3 iulie, Gica Popescu s-a prezentat la CNSAS pentru a-si ridica si vedea dosarul realizat de Securitate.

"Eu cred ca atunci, neavand material de la mine, ofiterii Securitatii scriau acele note in numele meu. Sunt prea multe note in acel dosar ca eu sa nu-mi aduc aminte sa le fi scris", s-a aparat Popescu imediat dupa izbucnirea scandalului.

Pe lista ca ar fi colaborat cu fosta Securitate se mai gasesc Ladislau Boloni si Rodion Camataru, dar ambii au negat cu vehementa implicarea in asa ceva.