Octavian Belu, proaspat demisionat din functia de Secretar de Stat la Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), a explicat de ce a ales sa paraseasca MTS si ce atmosfera a lasat in urma. "Politizarea in MTS s-a facut in exces. Nu am facut niciun compromis nici cand antrenam, nu am vrut sa fac nici acum", a spus Belu la Realitatea.

"Noi avem acest talent, sa credem ca le stim pe toate. Poate de la inceput locul meu nu a fost in administratie. Daca as fi facut un compromis cat de mic ramaneam in antrenorat. Nu am facut nici atunci, nu fac nici acum", a mai spus Octavian Belu.

"Acum, in Minister exista teama de a semna si cea mai mica hartie. Oamenii incearca sa se indeparteze de orice implica o semnatura. Cu tot respectul pentru tineret, in acest minister sportul este locomotiva. Sportul are o presa a lui, tineretul nu. Un bun exemplu este situatia doamnei Ridzi care a plecat de la presa, nu de la o structura de control a statului", a concluzionatfostul Secretar de Stat al MTS.

Octavian Belu si-a depus, in cursul zilei de vineri, demisia din functia de secretar de stat in cadrul Ministerul Tineretului si Sportului. Principalul motiv pentru care fostul antrenor al nationalei de gimnastica feminina a hotarat sa renunte este starea precara in care se gaseste sportul romanesc in acest moment.

In ultima perioada s-a discutat tot mai frecvent despre posibilitatea ca Octavian Belu sa fie numit ministru al Tineretului si Sportului in locul Monicai Iacob Ridzi, iar aceasta demisie alimenteaza si mai mult speculatiile.