FIFPro, sindicatul international al fotbalistilor ii acorda sprijin francezului Frank Ribery, in ceea ce priveste dorinta acestuia de a se transfera la Real Madrid. Asociatia a inaintat un protest catre Comisia Europeana si FIFA denuntand limitarea liberei circulatii a lui Ribery de catre clubul sau, Bayern Munchen.

Presedintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge a declarat de curand ca membrii Asociatiei Cluburilor Europene (organizatie pe care o conduce), au decis de comun acord sa excluda partial articolul 17 din Regulamentul FIFA privind Statutul si Transferul jucatorilor. Potrivit acestui articol, francezul ar putea sa-si rezilieze contractul doar dupa o perioada de stabilitate de trei ani. Acest lucru inseamna ca Ribery va putea sa-si rezilieze contractul cu Bayern abia in 2010.

FIFPro crede ca "limitarea liberei circulatii este ilegala. Sindicatul mondial al jucatorilor va solicita interventia Comisiei Europene in aceasta problema. Pe langa acest lucru, va cere FIFA sa impuna respectarea Regulamentului", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al sindicatului.

"Daca se permite cluburilor sa incalce Regulamentul FIFA, valabil in toata lumea, de acum inainte va fi imposibil sa mentinem ordinea juridica internationala in fotbal", a declarat Wil van Megen, avocatul FIFPro.