"Daca intentia ANAF va fi pusa in aplicare, sportul va fi unul de placere si nu de performanta", este de parere Iuliu Muresan, presedintele CFR-ului. Oficialul formatiei din Gruia marturiseste pentru HotNews.ro ca legea este prost interpretata si ca statul ar trebui sa ajute sportul, un foarte important ambasador, in aceste momente de criza si nu sa-l afunde si mai mult.

"Vreau sa se inteleaga de la inceput ca noi nu vrem sa ne sustragem de la darile catre stat, doar ca legea este interpretata gresit. Fotbalistul nu poate fi considerat o persoana fizica autorizata, niciodata nu va putea fi demonstrat acest lucru. In aceste conditii, el se incadreaza in legea conform careia impozitarea este de 16%", a declarat Iuliu Muresan pentru HotNews.ro.

Sportul, capital pozitiv de imagine al tarii

"Sportul a fost mereu unul dintre cei mai importanti ambasadori ai tarii, iar statul ar trebui sa intervina si sa-l ajute, nu sa-i dea in cap. Imaginea Romaniei castigata de pe urma sportivilor este una imensa, iar organele abilitate ar trebui sa se gandeasca cum sa faca stadioane si sali pentru marea performanta. Unde am ajunge daca vom fi nevoiti sa dam 68% dintr-un contract de 200.000 de euro pe an pe care il are un fotbalist? Eu inteleg ca este criza si ca se doreste strangerea de bani la buget, dar nici chiar asa", a precizat oficialul clujean.

Intarzierea sezonului nu este o solutie

"Intarzierea debutului de sezon nu este o solutie in aceasta problema importanta, poate doar o forma de protest. Parerea mea este ca totul se va transforma intr-o Daciada daca aceasta masura a ANAF-ului va fi pusa in aplicare, adica sportivul va primi 1.200 de lei salariu, iar noi ne-am intoarce mult in timp. Cu alte cuvinte, sportul va fi unul de placere si nu de performanta. Daca nu se va ajunge la o intelegere, cu siguranta se va ajunge in instanta, iar acolo nu am niciun dubiu ca nu vom avea castig de cauza", a conchis Muresan.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sustine ca sportivii profesionisti (incluzind aici si fotbalistii) nu pot fi angajati pe conventii civile, care se incheie, potrivit legii, doar pentru activitati ocazionale si nu pentru cele dependente. In aceste conditii, ANAF-ul vrea o crestere a nivelului de impozitare de la 16% la 68% in cazul contractelor fotbalistilor.