Fost jucator, printre altele, al echipelor FC National, Dacia Unirea Braila, FC Arges, FC Brasov si Ceahlaul Piatra Neamt, Mihai Baicu a decedat, in cursul zilei de luni, dupa ce a facut un stop cardiac. Totul s-a intamplat in apropierea Stadionului din Bulevardul Ghencea, acolo unde Baicu a jucat fotbal alaturi de mai multi prieteni.

Nascut in data de 21 septembrie 1975, Baicu a evoluat de-a lungul carierei la formatiile FC National, Dacia Unirea Braila, FC Arges, Chindia Targoviste, Foresta Suceava, AS Cittadella, US Cremonese, FC Brasov, FC Ghimbav, Farul Constanta si Ceahlaul Piatra Neamt.

A pus ghetele in cui la varsta de 31 de ani, ultima echipa pentru care a jucat fiind Ceahlaul, pe vremea cand moldovenii erau inca in liga a doua.

A jucat in 112 partide in Liga 1, reusind 31 de goluri pentru echipele al caror tricou l-a imbracat. In al doilea esalon a bifat 44 de meciuri si a inscris de 31 de ori.

A debutat in Liga 1 in partida Rapid - FC National, scor 2-1, care s-a disputat pe 23 septembrie 1994.

Fostul fotbalist a fost implicat intr-un scandal de dopaj, Iulian Apostol si Adrian Senin (fotbalisti ai Farului alaturi de Baicu in acea perioada) fiind acuzati de dopaj cu furosemid. Ulterior, Mihai Baicu a sarit in ajutorul colegilor sai precizand ca probele de urina luate de la Apostol si Senin au fost combinate cu urina sa. Atacantul a marturisit la vremea respectiva ca luase furosemid pentru a slabi mai repede, aceasta fiind o indicatie a doctorului sau.

"Dupa tot ce am patimit in ultima vreme, cand am fost suspendat 3 luni in urma scandalului de dopaj, cred ca meritam si eu un moment de glorie. Dedic aceasta reusita tuturor celor care au crezut in mine si fanilor", a declarat Baicu la finalul partidei Farul - Craiova 2-1, in care atacantul a reusit golul victoriei in minutul 93.