Presedintele FRF, Mircea Sandu, a inaintat o cerere la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) pentru a avea acces la propriul dosar. "Nu am avut nicio legatura cu ceea ce s-a publicat pana acum", a spus Sandu, tintind acuzele indirecte ale lui Gica Popescu.

"Avand in vedere articolele aparute in mass-media referitoare la eventuala colaborare a unor persoane din lumea fotbalului cu fosta Securitate, precum si dorinta de a nu exista nicio suspiciune asupra persoanei mele in legatura cu acest subiect, precizez ca vineri, 3 iulie 2009, am formulat catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii o cerere pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar. Prin acest demers am solicitat efectuarea tuturor verificarilor necesare in vederea identificarii dosarelor sau documentelor intocmite de fosta Securitate pe numele meu", spune Sandu intr-un comunicat de presa postat pe site-ul oficial al FRF.

"Solicit oricarui cetatean roman interesat, sau reprezentantilor mass-media sau ai organizatiilor neguvernamentale legal constituite, sa faca toate demersurile, in temeiul Ordonantei de Urgenta nr. 24 din 5 martie 2008, pentru a avea acces la dosarul meu si pentru a deconspira oricare eventuale legaturi ale persoanei mele cu fosta Securitate. Fac acest lucru pentru ca cei interesati sa isi poata exercita dreptul de a fi informati in legatura cu existenta sau inexistenta calitatii mele de lucrator al fostei Securitati sau de colaborator al acesteia. In acelasi context, doresc sa precizez ca nu am absolut nicio legatura cu aparitia articolelor mentionate mai sus. Orice acuze directe sau indirecte referitoare la presupusa mea implicare in publicarea acestor articole constituie doar dovezi de rea-credinta din partea acelora care le-au formulat", a adaugat Mircea Sandu.

In ultimele zile, presa a publicat mai multe articole conform carora fosti jucatori sau oameni de fotbal au fost informatori ai Securitatii.