Dupa socul produs de vestea ca Gica Popescu ar fi dat note informative Securitatii (lucru dezmintit categoric de fostul international), alti doi fosti mari fotbalisti ai Romaniei figureaza cu dosar in arhivele CNSAS: Ladislau Boloni si Rodion Camataru. Primul este Pista, in timp ce al doilea este Doru.

Conform gsp.ro, Boloni a fost racolat pe 27 februarie 1972 sub numele de Pista. Documentul a fost deschis de catre directia Mures, cu numarul de inregistrare 14847.

In acea data, Boloni avea numai 19 ani, fiind fotbalist la ASA Tg-Mures. "Are calitati utile pentru munca de securitate, spre exemplu - e serios, are preocupari privind pregatirea sa, depune interes pentru echipa. Nu are vicii, e sincer si obiectiv", se precizeaza in propunerea de recrutare facuta de catre Securitate.

Dupa numai doi ani de zile, Boloni a fost abandonat de catre Securitate, dupa ce acesta nu a trimis nicio nota informativa, Ladislau devenind "Bota", un sportiv care are legaturi cu maghiari de peste hotare. Actualul antrenor al lui Standard a devenit din colaborator o tinta a securistilor.

Nici fostul atacant Rodion Camataru nu a scapat de statutul de colaborator al fostei Securitati, fotbalistul fiind cunoscut in acte drept Doru. Documentele (gsp.ro) arata ca fotbalistul a fost recrutat in 1981, la varsta de 23 de ani. Dosarul fostului international are 123 de pagini, "Doru" oferind informatii utile despre coechipierii de la Universitatea Craiova si echipa nationala.

Astfel, printre altele, Doru informa in legatura cu ramanerea lui Marcel Raducanu in Germania sau despre Ladislau Boloni, cel care intentiona sa ramana in Franta, acolo unde are ca mostenire o casa primita din partea unei matusi de-a sotiei.

"Sunt surprins. Doru e unul dintre cele trei prenume ale mele. Voi cere sa-l vad (nr. dosarul)! N-am dat si n-am semnat nicio nota informativa. Sunt bazaconii fabricate de Securitate, care trebuia sa aiba activitate. Despre Raducanu ne-au intrebat pe toti, nu doar pe mine, iar despre Boloni n-aveam de unde sa stiu ca sotia lui avea o matusa in Franta. Eram tanar si nu stateam in grupul veteranilor", a declarat Camataru.

Gica Popescu a anuntat, in timpul unei conferinte de presa, ca stie dintr-o sursa sigura ca si alti componenti ai "generatiei de aur" vor fi catalogati drept fosti colaboratori ai Securitatii, fiind interesant de vazut in urmatoarea perioada cine vor fi acesti fotbalisti.