Cu toate ca Real Madrid i-a luat pe Kaka si Cristiano Ronaldo, Barcelona nu se teme de marele rival, Xavi fiind de parere ca portughezul luat de la Manchester United nu ar avea niciodata loc la formatia catalana, una bazata pe munca.

"Nu mi-l doresc la Barcelona, pentru ca aici nu avem loc de fotbalisti care tin prima pagina a tabloidelor. Suntem o echipa de muncitori la Barca, iar in alta ordine de idei Ronaldo este foarte greu controlabil", a declarat Xavi, citat de The Sun.

In legatura cu viitorul Barcelonei, cel mai bun fotbalist de la EURO 2008 a declarat ca formatia blau-grana nu se va plafona dupa tripla istorica din acest sezon (titlul in Primera, Cupa Spaniei si Champions League), dorinta fotbalistilor pregatiti de Josep Guardiola fiind aceea de a castiga inca multe trofee.

"Avem o mare foame de trofee si vrem sa castigam in continuare. Cel mai bun jucator din lume in acest moment este Lionel Messi. Ii mai avem in echipa pe Iniesta, Henry si Eto'o, jucatori cu ajutorul carora ne permitem sa realizam aproape orice pe terenul de joc. Avem o puternica mentalitate de invingatori", a conchis Xavi.

Real Madrid a realizat transferurile verii odata cu venirea lui Florentino Perez in functia de presedinte, galacticii achizitionandu-i pe Kaka (pentru aproximativ 68 de milioane de euro, venit de la AC Milan) si pe Cristiano Ronaldo (pentru aproximativ 93 de milioane de euro, venit de la Manchester United) pentru a redeveni o forta in fotbalul de pe Batranul Continent.