FC Timisoara a publicat pe site-ul oficial al clubului o scrisoare deschisa catre Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal prin care isi "justifica" gestul de a nu participa la festivitatea de premiere a finalei Cupei Romaniei.

Luni, 22 iunie, Comitetul Executiv al FRF a hotarat, in ultima sedinta a sezonului competitional 2008/2009, sa acorde un ultim avertisment clubului timisorean. In acea sedinta, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a angajat ca, in cel mai scurt timp, SC FC Timisoara SA sa trimita o scrisoare publica de scuze pentru gestul comis.

Scrisoarea deschisa a FC Timisoara:

"Supararea ca am pierdut o finala nu inseamna un gest de fronda la adresa cuiva. Motivele pot fi luate in calcul. Pot genera resentimente sau chiar proteste. Dar toate acestea in afara jocului. Ceea ce s-a si intamplat.

Respectam orice competitie oficiala, administrata de Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal. In ceea ce priveste Cupa Romaniei, ca dovada a celor spuse mai sus, am jucat, in acest an, a doua finala din ultimele trei sezoane. Ne-am castigat dreptul sa facem acest lucru pe teren si numai acolo! Asa intelegem noi sa respectam adversarul. Asa intelegem noi sa respectam fair-play-ul, obligatoriu in sport si, cu atat mai mult, in fotbal.

Asa vom ramane, si nu ne va schimba nimeni si pentru nimic, oricare ar fi miza pusa in joc. Respectati-ne si va vom raspunde inzecit. Poate ca e timpul ca relatiile FC Timisoara cu FRF si LPF sa intre intr-o normalitate fireasca. Din partea noastra aveti o mana intinsa. Gheorghe Chivorchian, presedintele Consiliului Director al FC Timisoara".