Fostul international Florin Prunea a fost pus oficial sub acuzare in cazul "spaga Penescu", directorul de relatii internationale al FRF fiind invinuit de catre DNA Pitesti de trafic de influenta si de luare de mita.

Conform Realitatea TV (care a intrat in posesia unei ordonante care certifica acest lucru), Prunea este cercetat pentru trafic de influenta si dare de mita.

Astfel, fostul portar ar fi primit 10.000 de dolari din partea lui Cornel Penescu si 2.000 de dolari din partea lui Cristian Minca pentru a interveni pe langa membrii Comisiei de Disciplina pentru a-i reduce o pedeapsa patronului echipei FC Arges.

"Eu ma consider nevinovat si astept ca justitia sa se pronunte in acest caz. Daca FRF va lua o decizie in privinta mea, atunci ma voi supune", s-a rezumat sa declare Florin Prunea.

Tinand cont de faptul ca este cercetat de catre DNA si ca exista probe impotriva sa (stenogramele), Florin Prunea devine incompatibil cu functia de director de relatii internationale al FRF pe care o detine in momentul de fata.

"Prunea ne-a tot mintit atunci cand a spus ca nu stia in ce calitate a fost citat de procurori. Totusi, faptul ca nu a recunoscut nimic il incrimineaza, iar asta a fost frica lui de a-si pierde functia. Avem o Federatie corupta, de la nivelul cel mai inalt, pana la cel mai scazut. Este totusi foarte clar ca FRF este cancer, cancer generalizat. Daca nici acum cand avem dovezi nu se intampla nimic, nu vom ajunge nicaieri. Pe zi ce trece, aflam ca Federatia este si mai corupta, si mai corupta, si mai corupta", a declarat Marian Iancu (patronul FC Timisoara) la RTV.

"Sistemul il apara pe domnul Prunea. DNA-ul isi face datoria, dar pe mine m-a interesat ce a spus domnul Prunea in plan sportiv, adica faptul ca a recunoscut ca si-a depasit atributiunile si s-a bagat in problemele CCA, altfel un organism autonom. Ar trebui sa-si dea demisia", a spus Ion Craciunescu (fostul sef al CCA), la RTV.