Unirea Urziceni este noua campioana a Romaniei, dar, conform spuselor presedintelui Traian Basescu, acest lucru nu s-ar fi intamplat niciodata fara interventia DNA in cazul arbitrilor corupti din Liga 1. Scandalul iscat la Pitesti cu patronul Argesului, Cornel Penescu, a adus fluierasi de peste hotare, acestia fiind garantia corectitudinii in campionatul intern.

"Eu va spun ca om care se uita mult la sport, daca nu era interventia DNA, Urziceni nu era campioana niciodata. Este parerea mea de microbist. Dupa parerea mea, daca nu se interfera pe un incident, habar n-am cine sunt domnii care sunt chemati, mai stiu niste nume de arbitri dintre ei, pe unii chiar i-am respectat si imi pare rau ca sunt in situatia asta, dar ma indoiesc ca Urziceniul ar fi fost campioana daca o institutie a statului nu era curioasa sa vada ce e cu arbitrajele", a declarat Traian Basescu in cadrul emisiunii Nasul.

De asemenea, presedintele tarii a mai precizat ca nu are nicio legatura cu arestarea lui Gigi Becali, patronul Stelei, catalogand orice speculatii pe aceasta tema ca fiind doar niste minciuni ordinare.

Unirea Urziceni a castigat titlul de campioana a Romaniei in editia 2008-2009, primul din istorie, la numai trei ani distanta de la promovarea in prima liga a tarii.