Ioan Ovidiu Sabau este numele cel mai vehiculat pentru a prelua corabia in deriva a cainilor. Fostul international este vazut de actionarii din Groapa drept persoana cea mai potrivita dupa despartirea de Mircea Rednic. Sabau a mai fost dorit de Dinamo de doua ori, in 2006 si in 2007.

In anul 2006, Nelutu Sabau a fost dorit in Stefan cel Mare, dar pana la urma Mircea Rednic a fost cel care a preluat conducerea bancii tehnice a cainilor.

La numai un an distanta (in 2007), Sabau este din nou numele aflat pe buzele actionarilor dupa ce Dinamo pierde calificarea in Champions League in fata lui Lazio. Antrenorul a precizat la vremea respectiva ca are un contract cu Gloria si ca vrea sa isi respecte cuvantul dat, amanand astfel sosirea in capitala.

Dinamo termina in genunchi sezonul 2008-2009, iar Mircea Rednic ii anunta pe Badea, Borcea si compania ca nu mai revine la echipa. Al Ettifaq i-a prezentat o oferta concreta cu 800.000 de euro pe stagiune, departe de galagia si stresul din Groapa.

De ce este dorit Sabau la Dinamo?

- Nelutu si-a creat imaginea unui antrenor foarte apropiat de fotbalisti, acestia atasandu-se in scurt timp de fostul international

- A demonstrat la Bistrita ca adora sa lucreze cu tinerii, lucru pe placul cainilor care vor sange proaspat la echipa

- Disciplina este unul dintre punctele sale forte, lucru care le-a cam lipsit bucurestenilor in sezonul recent incheiat

- Lucreaza mult la pregatirea fizica a elevilor sai, Sabau programand de obicei cate doua antrenamente dure pe zi

- Este un fost jucator al lui Dinamo, iar acest lucru il va ajuta sa se acomodeze mult mai repede si sa fie acceptat noconditionat de suporteri