Una dintre strigarile favorite ale suporterilor echipei FC Timisoara (ultimul nume al formatiei banatene) este Poli suntem noi. Cunoscand atmosfera superba existenta de-a lungul timpului pe Dan Paltinisanu, ne intrebam cine a facut deplasarea la Targu-Jiu pentru finala Cupei Romaniei.

O voce avizata din lumea fotbalului romanesc (Ion Craciunescu) a precizat la finalul ultimului act din Cupa Romaniei ca Balaj a gresit semnificativ la meciul CFR - FC Timisoara, dar acest lucru nu justifica cu nimic comportamentul unora dintre suporterii banateni.

200 de persoane au fost retinute dupa incidentele violente care au avut loc sambata seara, partida fiind intrerupta de doua ori din cauza galeriei timisorene care a patruns chiar si pe terenul de joc.

Lucrurile sunt cu atat mai greu de inteles cu cat minunatul public de pe Dan Paltinisanu era mereu dat exemplu pentru fair-play-ul de care da dovada.

Acum doi ani de zile, finala Cupei Romaniei s-a disputat chiar la Timisoara. Stadion plin, atmosfera de mare sarbatoare. Rapidul a invins cu 2-0, dar in niciun moment nu s-a pus problema unor evenimente reprobabile in tribune, cu toate ca numai placut nu este sa piezi un trofeu chiar pe propria arena.

Finalul incins de campionat (a contribuit foarte mult si decizia amanata de la TAS) a intins la maxim nervii suporterilor timisoreni, acestia neputand sa treaca (dupa esecul din campionat) si peste infrangerea din Cupa.

Vremurile se schimba, iar suporterii la fel. Acum cateva sezoane, ultrasii banateni au uimit o tara intreaga atunci cand au cantat cu totii, desi Steaua conducea cu 8-1 in Banat. De la acel 9 aprilie 2004 a trecut insa ceva timp, iar oamenii se schimba, evolueaza. Din pacate pentru fotbalul romanesc, se pare ca spre rau.

Dupa un campionat plin de scandaluri, presupuse blaturi, fluierasi corupti si mult noroi, poate ca, la final de stagiune, avem publicul pe care il meritam.

Vezi aici imagini din galeria timisoareana la finalul partidei CFR - Timisoara 3-0: