Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei Bistrita de patru sezoane, a decis sa termine colaborarea cu Jean Padureanu. "Am considerat ca dupa patru ani a sosit momentul pentru o noua provocare, la un alt nivel", a spus Sabau pe site-ul oficial al clubului. Conducerea de la Bistrita a acceptat rezilierea contractului fara nicio obiectie.

"Am considerat ca dupa patru ani a sosit momentul pentru o noua provocare, la un alt nivel. Vreau sa-i multumesc domnului presedinte Jean Padureanu, pentru ca in toti acesti ani a stiut sa ma protejeze, sa ma sustina, sa ma ajute sa ma maturizez ca antrenor si pentru faptul ca nu m-a compromis niciodata. Si-a respectat de fiecare data intelegerile pe care le-am avut. As vrea ca toti cei care isi incep cariera de antrenor sa aiba un astfel de om langa ei. Imi pare foarte rau ca las in urma un astfel de om, caruia ii sunt recunoscator. Gloria mi-a dat foarte mult", au fost cuvintele lui Sabau la despartirea de tata Jean.

Sabau a pregatit echipa bistriteana incepanad din sezonul 2005/06, iar cea mai buna performanta cu Bistrita a fost un loc 6 in campionat, in 2006/07.