Liga 1 s-a terminat, iar Urziceniul a castigat, in premiera, titlul de campioana a Romaniei. Partida cu cei mai multi spectatori in tribune a fost Timisoara - Dinamo (28.000), Zarko Markovic (Medias) a fost cel mai inalt fotbalist, Sfarlea (Iasi) a fost cel mai scund, portughezii sunt cei mai numerosi jucatori din campionat (28), in timp ce Steaua a fost cea mai televizata echipa.

- Cel mai inalt fotbalist din Liga 1 in stagiunea 2008-2009 a fost Zarko Markovic, de la Gaz Metan Medias, care are 204 cm. Pe locul doi, la un singur centimetru diferenta s-a situat Costel Pantilimon, 203 cm, portarul Timisoarei.

- Cel mai scund fotbalist din Liga 1 este Sebastian Sfarlea de la Politehnica Iasi, 165 cm, in timp ce pe locul doi s-a situat Kalle Sone, de la CS Otopeni, 167 de centimetri.

- Media de inaltime cea mai mare din Liga 1 a avut-o Poli Iasi, 183,5 cm, in timp ce ultima a fost formatia din Targu-Jiu, Pandurii, cu 178.5 cm media inaltimii lotului de fotbalisti.

- Poli Timisoara a fost cea mai buna echipe pe propriul teren, cu 43 de puncte acumulate, in timp ce pe locul doi s-a situat Dinamo, cu 41 de puncte. Ultimul loc a fost ocupat de Gloria Buzau, cu numai 10 puncte castigate in fata propriilor spectatori.

- Unirea Urziceni a fost cea mai buna echipa in deplasare, formatia lui Dan Petrescu acumuland 35 de puncte. Universitatea Craiova a fost pe locul doi, in timp ce Gaz Metan Medias este lanterna cu numai 5 puncte luate din deplasari.

- Poli Timisoara a fost prima dupa terminarea turului, cu 35 de puncte, Dinamo pe doi, tot cu 35 de puncte, dar a avut mai putine goluri marcate, in timp ce campioana Urziceni s-a situat pe trei (34 de puncte).

- In clasamentul fair-play, Urziceniul se afla pe primul loc, cu 79 de cartonase galbene si doar doua rosii. Pe doi se afla Timisoara (73 galbene si 4 rosii), in timp ce Craiova se afla pe trei (70 galbene si 5 rosii). Pe ultimul loc se afla Pandurii, cu 94 de caronase galbene si 5 rosii.

- Cei mai multi spectatori pe propria arena de-a lungul sezonului i-a avut Poli Timisoara, o medie de 13.804 suporteri, in timp ce pe doi a fost Steaua cu o medie de 12.318 de spectatori. Pe ultimul loc se afla Otopeniul, cu o medie de 1.744 de spectatori.

- Partida cu cei mai multi microbisti a fost Poli Timisoara - Dinamo, la meci asistand 28.000 de spectatori.

- Dinamo a beneficiat de cele mai multe penaltiuri in stagiunea recent incheiata, cainii avand 8 penaltiuri, din care au transformat 5. Pe locul doi se afla Craiova (au primit 7 lovituri de la 11 metri, din care au fructificat 3). Pe ultimul loc se afla CFR Cluj, fosta campioana a primit un singur penalti, iar acela a fost ratat.

- Otelul a fost echipa din Liga 1 cea mai penalizata de catre fluierasi, acestia dictand 8 lovituri de la 11 metri contra moldovenilor. Pe ultimul loc se afla Steaua, cu un singur penalti dictat impotriva ei.

- Jucatorul cu cele mai multe cartonase galbene primite a fost Bogdan Buhus de la FC Vaslui (12), urmat de Vasile Maftei, de la Rapid, cu 11.

- Fotbalistul cel mai eliminat din Liga 1 a fost Daniel Balasa de la FC Arges, a primit 4 cartonase, cel care a fost urmat de Ionut Rada, de la Otopeni, cu 3.

- Portugalia este tara cu cei mai multi jucatori din Liga 1 (Romania nu intra in calcul), 28, pe locul doi aflandu-se Brazilia cu 19, in timp ce pe trei se afla Serbia, cu 18 fotbalisti.

- Cea mai televizata echipa a fost Steaua, 20 de partide pe Antena 1 si 14 pe gsptv, in timp ce pe locul doi s-a situat Rapidul, 9 partide pe Antena 1 si 25 pe gsptv. Pe ultimul loc s-a clasat Gloria Bistrita, 25 de partide pe gsptv si niciuna pe Antena 1.

- Cel mai batran jucator din Liga 1 a fost Bogdan Stelea, 41 de ani, in timp ce pe locul doi s-a aflat Gabriel Margarit, CS Otopeni, 38 de ani.

- Cel mai tanar a fost Robert Beuran de la FC Arges, 17 ani, acesta fiind urmat de Catalin Craciun (Craiova), 18 ani.

- Cel mai bine cotat jucator din Liga 1 a fost Dorin Goian (Steaua), 3.4 milioane de euro, in timp ce pe locul doi s-a aflat Alvaro Pereira (CFR Cluj), cotat la 3.25 milioane de euro (conform transfermarkt.de).

- Cel mai eficient jucator din Liga 1 a fost Victoras Iacob de la CS Otopeni, cu o medie de 65.6 minute/ gol. A contat foarte mult faptul ca fotbalistul a jucat destul de putin in actuala stagiune, iar atunci cand a facut-o a si marcat. Pe locul doi s-a clasat Ianis Zicu, cu 90.7 minute/ gol.

- Gigel Bucur (Timisoara) si Florin Costea (Craiova) au fost golgheterii Ligii 1 la fotbal cu cate 17 goluri. Urmatorul a fost Juliano Spadacio (Rapid) cu 16 reusite.