Imagine de cascadorii risului la Unirea - Steaua: Ricardo degajeaza puternic, mingea sare peste peluza direct pe soseaua Urziceni - Slobozia si topaie pe cabinele a doua camioane. Tot stadionul ride, rid si stelistii, in timp ce Dan Petrescu il cearta pe jucatorul care i-a pasat neglijent lui Ricardo. Mingea topaind printre camioane in hazul general e una dintre explicatiile succesului la Urziceni.

Au fost zeci de momente in care Unirea a fost luata la pret de matineu de granzii Ligii I. De doi ani, Dan Petrescu este un Armani care transforma surtuce peticite in haine de gala. Atentia establishmentului fotbalistic era insa atintita catre peluza pitica de la Urziceni, peste care trece si o minge sutata de un copil.

Comuna Urziceni sau Urziceanca sint citeva din numele de alint cu care trupa lui Petrescu a fost gratulata, in sila, de guresii fotbalului. "Doar n-o sa ia campionatul taranii aia pierduti printre ciulinii Baraganului", isi spuneau ba in gind, ba cu voce tare.

Paradoxal, lipsa reflectoarelor a ajutat Unirea. Asa s-au trezit Dinamo, Steaua&co depasite in clasament. Cu ochii la mingea sarita pe sosea si cu gura pina la urechi, i-au scapat din vedere pe Apostol, Varga si Paduretu. Care s-au oprit tocmai la nationala lui Razvan Lucescu.

Cu Lucescu jr. ajungem si la cei trei domni. El e primul, ceilalti sint Dinu Gheorghe si Ioan Neculaie. Au decis sa joace curat pina la finalul sezonului si au inlesnit misiunea Unirii, invingind pe Dinamo si Timisoara.

Ginditi-va doar la Brasovul pastorit de Romica Pascu si veti intelege importanta deciziei celor trei.

Acestea sint doar doua dintre explicatiile succesului Unirii Urziceni. Restul - le stiti.

P.S.: Dan Petrescu a ramas dator Brasovului. In meciul cu Steaua, elevii sai au abdicat tacit de la lupta cind zarurile erau aruncate. E prima pata pe un blazon imaculat pina acum.