Dan Petrescu a reusit mare supriza a campionatului, fostul international roman castigand titlul de campion al Romaniei cu Unirea Urziceni. Dupa un campionat obositor si disputat, Bursucul recunoaste ca nu s-a gandit pana in ultimele patru etape ca ar putea sa cucereasca cununa de lauri.

"In ultimele 10 zile am strans multe in mine. Ne-am bucurat ca niste tantalai dupa meciul cu Timisoara, iar dupa ne-am dat seama ca putem sa pierdem campionatul. Cand a dat Stancu gol, m-am gandit ca tocmai un jucator pe care l-am ridicat si eu sa ne termine. Am fost foarte tensionati astazi, parca nu am fost noi. Nu am jucat deloc bine azi, dar campionatul se castiga si cu astfel de partide. Steaua a jucat foarte bine cu noi. Nu meritam mai mult de un egal azi, ne-a trecut glontul pe langa ureche. Este un miracol, nu ma asteptam sa castigam titlul. Am inceput sa sper in ultimele patru etape. Speram sa terminam pe podium. Nu a fost o strategie, chiar nu credeam ca vom trage la castigarea campionatului. Ma bucur ca Steaua merge in Europa, este echipa mea de suflet. Sincer, ma gandeam ca am irosit toata munca dupa golul lui Stancu. Este victoria baietilor, in al doilea rand al patronilor si conducerii, iar dupa al conducerii tehnice in frunte cu mine. Sa nu-l uitam pe Mihai Stoica, cel care a fost foarte important pentru Unirea. Nu mai stiam cum e sa castigi un campionat. Nu e usor, iti trebuie multa inspiratie. Domnul Bucsaru este un om mai retras, un exemplu de urmat. Patronii nu trebuie sa se implice la echipa", a declarat Dan Petrescu (gsptv) la finalul partidei cu Steaua.

Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu Steaua si a reusit sa castige, in premiera, titlul de campioana a Romaniei. Pentru ultimul loc de Champions League se vor lupta Dinamo si FC Timisoara (se asteapta decizia TAS), in timp ce Clujul, Vasluiul si Steaua vor evolua in Europa League.