Diseara, aproape de ora 22:00, ne vom lamuri inca putin in privinta deznodamantului acestui sezon de Liga 1. “Inca putin” pentru ca abia maine TAS va face public verdictul in cazul Timisoara, deci este posibil sa nu aflam campioana imediat dupa ultimul fluier al meciului Unirea – Steaua.

Totusi, macar intr-o privinta, vom avea o lamurire: daca Urziceni este o echipa serioasa si daca patronul Stelei intelege rostul fotbalistic al formatiei sale.

In ultimele zile, Marian Iancu a vorbit cu atata siguranta despre faptul ca Steaua se va preda la Urziceni, incat doar senintatate variantei ca Urziceniul va da meciul Stelei pentru ca aceasta sa ajunga in Europa League ii poate tine piept in materie de scenarita usor plecata de-acasa.

Inainte de-a ne duce cu gandul spre o varianta sau alta, probabil ca trebuie sa ne reamintim care este scopul celor care hotarasc soarta echipelor.

Ce castiga Unirea jucind corect

Scopul celor de la Unirea este sa obtina macar un punct cu Steaua. In primul rand pentru a fi siguri ca vor castiga acest titlu si in al doilea rand pentru ca Unirea poate sa insemne mai mult decat este in acest moment doar confirmandu-si statutul de echipa curata.

Deci, e vorba de bani. Participarea in grupele Ligii inseamna foarte multi bani, iar statutul de echipa curata inseamna de-asemenea atractie pentru orice sponsor interesat sa-si asocieze acum imaginea cu mica minune a Ligii 1.

Intr-un fotbal care a umplut agenda DNA, orice castig la nivelul capitalului de imagine chiar insemna mare lucru, iar o echipa precum Urziceniul, care-si termina acum contractul cu vechiul sponsor principal, nu are alt interes decat sa fie atragatoare pentru orice sursa de bani.

Ce castiga Steaua jucind corect

Unii au naivitatea sa creada ca pentru patronul Stelei este mai important sa ia cineva anume campionatul decat sa castige el bani.

Pentru ca daca punem un pic de logica in gandire reiese ca un egal sau o victorie a gazdelor in meciul de la Urziceni ar duce la fericirea Unirii si la pierderea unei sume importante de bani pentru Steaua – banii din Europa League.

Daca ati observat, in ultimul timp domnul Becali are o mare problema de lichiditati, are o mare problema cu afacerile sale imobiliare, are o mare problema ca trebuie sa plateasca lunar vreo 500.000 euro pentru salariile jucatorilor.

In schimb, cred unii, n-ar avea o mare problema sa piarda cele 2-3 milioane pe care i le-ar aduce o participare in grupele Europa League.

Adica nu i-ar placea sa aiba asigurate salariile jucatorilor pentru vreo 6 luni. Sau pentru o perioada mai lunga in caz ca scapa de cei foarte bine platiti in acest moment. Pur si simplu, ar fi incantat sa scoata bani din propriul buzunar in loc sa beneficieze de autofinantarea echipei.

Astfel, macar conform celei mai importante logici din fotbal, cea a banului, meciul de diseara se va juca pe bune.