Romania a obtinut mai mult decat o victorie in Lituania macar pentru simplu fapt ca, dupa o bucata zdravana de timp, romanii privesc din nou cu placere spre un meci al “nationalei”.

Debutul lui Razvan inspira multe lucruri. In primul rand, a starnit o mare curiozitate pentru ca acest antrenor este total diferit fata de toti antrenorii pe care i-au avut “tricolorii” in ultimele doua decenii.

Apoi, este placerea oferita de nou. Nu doar noul de pe banca “nationalei”, ci si noul din teren. Alin Buzarin remarca la gspTV ca Razvan a inceput cu titulari provenind de la 11 echipe diferite, o chestiune care simbolizeaza profund ideea de selectie.

Am avut ocazia sa-l vedem pe Apostol si sa intelegem de ce acesta a fost om de baza la echipa-senzatie a campionatului. Am avut ocazia sa-l revedem pe Tiberiu Ghioane si ne-am mirat ca lui Iordanescu sau lui Piturca nu le-a parut un fotbalist valoros. Am avut ocazia sa-l vedem pe Danciulescu la “nationala” si sa ne bucuram de acest lucru chiar daca varful lui Dinamo a facut doar o partida buna, nu una extraordinara.

In fine, acest debut al lui Lucescu inseamna si multa speranta. De altfel, el insusi pare un antrenor care antreneaza speranta de vreme ce a incercat sa-si convinga jucatorii ca acea sansa infima la calificare inseamna ceva si pentru ca ne-a facut pe noi sa credem din nou in aceasta “nationala”.