Adi Mutu asteapta sa revina pe teren dupa problemele de la genunchi, dar pana atunci, decarul Fiorentinei a vorbit pentru site-ul oficial al echipei sale despre prima oara cand a venit in Italia, despre scandalul de la Chelsea si despre viitorul sau la formatia lui Prandelli. "Chelsea m-a descris asa cum nu sunt, am tacut 5 ani, dar in curand voi incepe sa spun exact cum s-au intamplat lucrurile la Londra", a povestit Mutu.

Mutu despre Inter: "Abia am asteptat sa ajung la Inter. Era o echipa cu atatia campioni. In prima zi cand am ajuns, in vestiar, am stat alaturi de Vieri. Mai erau si Baggio, Ronaldo, Zamorano, Blanc, Zanetti, Panucci. Credeam ca nu voi juca niciodata. Nu aveam deloc rabdare, vroiam sa fiu pus imediat la incercare. Mai erau 14 jocuri pana finalul campionatului si dintre ele am evoluat in sase ca titular, dar era atat de multa de presiune... Nu m-am impuns deoarece pentru mine Inter, la varsta aceea, era un pic cam mult. Lippi prefera jucatori cu mai multa experienta.

Mutu despre Chelsea si uriasa amenda pe care o are de platit clubului englez: Ce s-a intamplat in Anglia a fost o capcana facuta de greseli copilaresti, nu cred ca a fost ceva pus la cale de Chelsea pentru a ma alunga. Era usor sa gresesti: eram celebru, la Londra mergeam peste tot si eram tratat ca un rege. Am fost naiv, am fost un credul. Cu cateva luni inainte sa merg la Londra, am divortat de sotia mea (n.r. - Alexandra Dinu), aveam si un copil iar aceaste lucruri erau o mare povara. Apoi, ca si atunci cand am ajuns prima oara in Italia, oamenii, limba, erau toate noi. Intrasem putin in depresie. La inceput acest lucru nu se simtea pentru ca pe plan fotbalistic imi mergea foarte bine. Dupa aceea, am avut probleme de sanatate timp de trei luni, iar necazurile au inceput sa apara.

In majoritatea cazurilor, echipa iti mai da o a doua sansa, in schimb aici in doua luni m-au dat afara. Vorbeam putin limba engleza, nu intelegeam prea multe. Am ramas dezamagit deoarece ar fi trebuit sa-mi dea o a doua sansa. Nu era corect sa ma lase singur pentru ca problema era mai mult pe plan personal, decat pe cel fotbalistic. Am fost concediat, nu m-au mai platit, am fost concediat asa cum era normal sa se intample, iar acum sunt in astepatarea ultimei sentinte. Sa platesc atat de mult pentru o greseala a fost exagerat, m-au descris intr-un mod in care nu sunt, de cinci ani nu am mai vorbit despre asta, dar in curand voi incepe sa spune exact cum s-au intamplat lucrurile", a mai spus Mutu.