Piata europeana de fotbal a crescut cu un miliard de euro, pana la 14.6 miliarde de euro in sezonul 2007/08, arata un studiu realizat de Deloitte. Premier League ocupa primul loc in topul ligilor europene care incaseaza cei mai multi bani din fotbal.

Acast fenomen se datoreaza cresterii incasarilor in cele mai importante cinci ligi de fotbal din Europa.

Premier League ocupa primul loc in topul ligilor europene care incaseaza cei mai multi bani din fotbal - acest lucru se datoreaza si noilor contracte de televizare. Cluburile din Anglia au generat venituri de 2.4 miliarde de euro in 2007/08, distantandu-se astfel de rivalii de pe locul doi (La Liga si Bundesliga) cu mai mult de un miliard de euro.

"Cresterea continua a veniturilor lui Real Madrid si Barcelonei, primul si al treilea cele mai profitabile cluburi din lume, au ajutat liga spaniola sa lupte umar la umar cu Bundesliga (ambele ligi cu incasari de 1,438 milioane de euro) pentru ocuparea locului doi dupa Premier League", a spus Dan Jones, unul dintre autorii studiului Deloitte.

Concluzia studiului este ca, in ciuda crizei financiare mondiale, cluburile de fotbal din Europa vor continua sa-si mareasca veniturile in uramtorii doi ani, chiar daca intr-un ritm mai lent.