Razvan Lucescu a sustinut, luni, prima conferinta de presa in calitate de selectioner al echipei nationale a Romaniei. Tehnicianul a precizat ca vrea sa lase deschise antrenamentele primei reprezentative si ca vrea din parte tuturor jucatorilor care vin la echipa determinare si seriozitate.

"In primul rand vreau sa incep cu precizarea legata de libertatea fata de presa, este bine sa aveti posibilitatea sa ne urmariti la antrenamente si sa fiti alaturi de noi. Am vazut acest lucru la Real Madrid. Vor fi rare cazurile cand vom inchide unele antrenamente. Avem pretentia sa fim respectati. Este o sansa mare pentru noi, cei care am venit acum, sa demonstram ca meritam sa fim aici. Avem in spate o natiune intreaga care asteapta multe de la noi. Vreau o atitudine de totala determinare din partea baietilor pentru a reusi. Usa echipei nationale este deschisa tuturor atat timp cat evolutiile il vor recomanda", a declarat Razvan Lucescu.

"Visam sa revin la echipa nationala, dar nu atat de repede. E o mare posibilitate pentru mine, n-am ezitat sa raspund imediat. De cand m-am apucat de fotbal echipa nationala a fost ceva special pentru mine. Acum am o responsabilitate mult mai mare si voi face tot ce este posibil sa nu dezamagesc. E foarte grea trecerea de la jucator la antrenor. Nu m-am obisnuit cu ideea ca trebuie sa ma opresc si sa ma retrag", a declarat Bogdan Stelea, antrenor secund echipa nationala a Romaniei.

"Voi avea grija ca atmosfera de la echipa nationala sa fie buna. Mara si Danciulescu sunt solutii de moment, de viitor depinde numai de ei. O viata sportiva corecta le poate prelungi activitatea. Grupul este mult mai puternic daca exista intelegere. Meciul cu Lituania este foarte important, la partidele amicale vom chema jucatori care sa acumuleze experienta (cum ar fi cel cu Ungaria). Jucatorul de fotbal trebuie sa aiba cultura tactica, adica sa cunoasca mai multe sisteme de joc. Doar astfel se vor putea adapta din mers cerintelor. Toti jucatorii vor face deplasarea in Lituania, ii vreau pe toti conectati la joc. Vreau sa se cante imnul la fiecare meci, pentru ca asta poate insemna mult. Vrem sa transmitem aceasta noua atitudine si suporterilor. Atunci cand vezi o echipa care se bate pe teren vezi altfel lucrurile, iar lumea va aprecia acest lucru. Nu m-am apucat de fotbal ca sa ma compar cu tata. Am facut fotbal pentru ca este o mare pasiune a mea. Am fost gelos la modul pozitiv pe succesele pe care le au altii.

" - a conchis Razvan Lucescu.