Unirea Urziceni a iesit invingatoare din duelul finalei. Ialomitenii au invins pe una dintre contra-candidatele la titlu, FC Timisoara, si pot obtine o calificare istorica in grupele Ligii Campionilor, daca timisorenii nu isi primesc punctele inapoi. Ajutati si de elevii lui Razvan Lucescu, care i-au invins pe dinamovisti, ialomitenii viseaza deja la duelurile cu greii Europei.

Timisoara a deschis scorul in minutul 27, dupa o neintelegere in careu intre Galamaz si Mehmedovic. Bucur profita si il invinge pe Arlauskis fara probleme din sapte metri. Golul egalizator a venit in minutul 51. Galamaz este contrat de Cisovsky in careu si arbitrul dicteaza lovitura de la 11 metri. Pantilimon ghiceste coltul, dar nu poate para sutul puternic al lui Paduretu. Lovitura de gratie vine dupa un sfert de ora. Ialomitenii pleaca pe contra-atac, Bordeanu patrunde in careu si ii paseaza excelent balonul lui Bilasco, care inscrie golul victoriei.

"Putem pierde si locul trei acum. Jucatorii sunt afectati. Intr-un asemenea moment intotdeauna e raspunzator antrentrenorul. Trebuie sa-mi asum acest lucru. Am incerct sa le spun jucatorilor ca trebuie sa alergam mult. Greselile conteaza. Imi pare rau ca am avut probleme pe laterale. E un moment foarte trist. E greu sa faci o analiza a meciului acum. E greu cand e o rasturnare de scor in defavoarea ta. Trebuie sa ne refacem pentru ultimul meci si finala Cupei" - Gabi Balint, antrenor FC Timisoara. (conferinta de presa)

Galamaz, capitanul Unirii Urziceni: "Este seara cea mai frumoasa seara din viata mea. Sa castigi campionatul e ceea ce iti poti dori mai mult. Mai avem un meci cu Steaua de castigat, dar Liga e aproape. Timisoara e o echipa extraordinara si ne bucuram ca am reusit sa castigam campionatul tocmai la o contra-candidata. Acum asteptam sa se termine cu totul ca sa ne bucuram cum trebuie. Sampania va curge abia dupa meciul cu Steaua. E un vis frumos, al unei echipe frumoase, in care nu a crezut nimeni". (gsptv)

"Fericit, multumit. Inca sunt putin precaut. E extraordinar sa revii de la 1-0 la pauza. Scorul de la Dinamo m-a surprins, dar selectionerul a aratat ca are demnitatae. Cred ca echipa mai buna va castiga. Eu in mintea mea stiu ca mai avem nevoie de un punct la ultimul meci daca timisorenii primesc punctele. Stam in tensiune pana joi. Nici nu stiu cum sa ma bucur", Dan Petrescu, antrenor Unirea Urziceni (gsptv)

Primele 8 pozitii din clasament cu o etapa inainte de finalul campionatului:

1. Unirea Urziceni 69 pct.

2. Dinamo 65 pct.

3. FC Timisoara* 61 pct.

4. CFR Cluj 59 pct.

5. U Craiova 56 pct.

6. Steaua 55 pct.

7. Rapid 54 pct.

8. FC Vaslui 54 pct.

*Echipa FC Timisoara a fost depunctata cu 6 puncte. Decizia TAS privind acordarea punctelor inapoi va fi luata pe 5 iunie.

In ultima etapa (Miercuri, 10 iunie) se vor juca:

Unirea Urziceni - Steaua Bucuresti

FC Brasov - FC Timisoara

FC Arges - Dinamo Bucuresti

Rapid - Poli Iasi

U Craiova - FC Vaslui

Dinamo - FC Brasov 0-2 / Cainii au pierdut titlul in Stefan cel Mare!

Click aici pentru rezultate si clasamentul complet al Ligii 1