Castigator a cinci premii Oscar, filmul Gladiatorul este vinovat pentru mobilizarea exemplara de care a dat dovada Barcelona in finala Champions League, Josep Guardiola punandu-le elevilor sai in vestiar (inainte de startul partidei cu Manchester) un film cu imagini din celebrul film, informeaza El Pais.

Inregistrarea a durat 7 minute si 10 secunde, iar in ea au fost prezentate cele mai reprezentative scene din Gladiatorul. Ca bonus pentru Xavi, Messi si compania au fost infatisate si secvente cu cele mai frumoase faze reusite de fiecare jucator catalan de-a lungul acestui sezon competitional.

Reprezentatia s-a terminat cu un mesaj sugestiv venit din partea sponsorului tehnic al Barcelonei (Nike), in care se precizau urmatoarele: "Noi suntem centrul terenului, noi suntem precizia noastra, noi suntem efortul nostru, noi suntem atacantii care vom apara, noi suntem fundasii care vom ataca, noi suntem viteza noastra, noi suntem recunostinţa adversarilor nostri, noi suntem fiecare gol pe care il înscriem, noi suntem cei care cautam mereu poarta adversa. Noi suntem unul".

Cotidianul spaniol precizeaza ca filmuletul a fost realizat de un jurnalist spaniol, bun amic al lui Guardiola, iar ca la final (cand s-au aprins luminile in vestiar) unii dintre jucatori plangeau, ceea ce inseamna ca mesajul a fost receptionat asa cum trebuie. Dupa acest moment, jucatorii au intrat pe Stadio Olimpico fara sa scoata un cuvant, fiind montati la maxim pentru marea batalie cu Diavolii din Manchester.