Dupa meciul contra Urziceniului, Rednic a remarcat faptul ca fundasii sai centrali pe care s-ar putea baza in Champions League n-au fost in stare sa castige macar un duel aerian contra lui Bilasco.

Aparent, discutia s-ar putea face in jurul lui Moti si a lui Lucian Goian, cei doi fotbalisti umiliti de-o maniera incredibila de catre fostul atacant al lui FC Arges.

Totusi, de la un moment incolo, ar trebui sa ne uitam la cat de buni sunt in realitate fotbalistii Urziceniului si mai putin la cat de slabi sunt altii, la cat timp petrec in discoteca fotbalistii graznilor sau la cat de nemultumiti sunt acestia de intarzieri financiare.

Bilasco n-a castigat pentru prima data dueluri aeriene de-o maniera zdrobitoare. La meciul cu Galatiul, abia disputat, Bilasco a fost protagonistul unei faze in care a sarit la cap cu doi fundasi ai Otelului, iar ambii adversari au ramas pe jos in urma impactului cu fotbalistul Urziceniului, fara ca duelul sa fi fost unul neregulamentar. Exact genul de faza care, jucata de un fotbalist al Stelei sau al lui Dinamo ar fi nascut laude de pagini intregi.

Se poate vorbi de capacitatea extraordinara a Urziceniului de-a juca aproape toate baloanele pe atac

Lucruri asemanatoare s-au intamplat si la jocul contra Rapidului, iar in tot in sezonul, Bilasco a reusit, conform statisticii citate de Andrei Vochin, sa ofere cele mai multe baloane bune prin deviere colegilor sai.

Exemplul lui Bilasco nu este singular. Se poate vorbi de capacitatea extraordinara a Urziceniului de-a juca aproape toate baloanele pe atac, de-a pune o presiune constanta pe adversar si prin desfasurarea fazelor de atac, si prin cel mai de success presing din campionatul nostru.

Unii vor spune ca sunt lucruri plictisitoare, care l-ar insufleti doar pe Andrei Vochin in timpul analizelor sale. In realitate, ceea ce-l insufleteste pe Vochin se numeste fotbal sau, si mai exact acum, se numeste ceea ce joaca in acest sezon Urziceniul si nu prea reusesc sa joace majoritatea adversarelor sale.

Probabil ca va mai trece timp pana cand celor care joaca fotbalul cu adevarat li se va da macar aceeasi atentie precum echipelor foarte mari care nu joaca nimic.

Nu forteaza nimeni lucrurile, dar poate ca e momentul sa oferim mai multa atentie celor care fac si mai putin celor care doar discuta despre cat de buni ar putea fi daca nu ar fi fost dezavantajati de arbitri, daca nu ar fi avut ghinion, daca nu ar fi fost neinspirati, daca nu l-ar fi suparat pe Dumnezeu, daca… daca… daca…