Mircea Lucescu a primit din partea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, iar Razvan Rat, a primit Ordinul "Meritul Sportiv" clasa a III-a. Distinctiile acordate de presedinte vin dupa ce echipa Sahtior Donetk a castigat, miercuri, Cupa UEFA.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat vineri, 22 mai a.c., Decretul privind conferirea Ordinului National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, domnului Mircea Lucescu, antrenor al echipei Sahtior Donetk-Ucraina, in semn de inalta apreciere a intregii activitati fotbalistice si a performantelor obtinute ca antrenor, incununate prin castigarea Cupei UEFA 2009, in finala de la Istanbul", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Presedintiei.

"De asemenea, seful statului a semnat Decretul de conferire a Ordinului „Meritul Sportiv” clasa a III-a domnului Razvan Dinca Rat, fotbalist la echipa Sahtior Donetk-Ucraina, pentru intreaga activitate sportiva si pentru performantele obtinute ca fotbalist, incununate prin castigarea Cupei UEFA 2009", se arata in acelasi comunicat.

Echipa Sahtior Donetk a castigat trofeul Cupei UEFA, dupa ce i-a invins in finala pe germanii de la Werder Bremen, scor 2-1.