Mircea Lucescu a sosit la Istanbul cu gandul sa castige finala Cupei UEFA. "Pentru cariera lui este cel mai frumos moment", a spus fiul antrenorului roman al momentului, Razvan Lucescu. Parerea selectionerului echipei nationale este impartasita si de Mircea Sandu, presedintele FRF recunoscand ca il va sustine din tribune pe Lucescu senior.

Razvan Lucescu, selectionerul Romaniei: "E posibil sa se intample orice in aceasta finala. Werder este o echipa care ataca tot timpul, dar Sahtior este favorita, deoarece face foarte bine si faza defensiva si pe cea ofensiva. Pentru cariera lui este cel mai frumos moment. Cu un moral bun dupa acest an, e foarte posibil ca Sahtior anul viitor sa faca o figura foarte frumoasa in Liga Campionilor"(sport.ro).

"Nu e usor la varsta lui, ca dupa patru ani la Sahtior, sa o ia de la capat in alta parte. Eu stiu ca a vrut sa ramana, pentru ca s-a simtit bine acolo. Pe de alta parte, eu vroiam sa plece, mai ales ca a castigat titlul anul trecut".

Mircea Sandu, presedintele FRF: "Atat timp cat Diego nu joaca, iar Mircea Lucescu are echipa completa, mi-as dori ca Sahtior sa castige finala. S-ar putea chiar sa fie si prelungiri, nu este exclus. Acesta este un moment mai important pentru Mircea Lucescu decat Supercupa din 2005. De aceea doresc cu ardoare sa-si adjudece si acest trofeu.

Chiar daca finala se va disputa pe terenul lui Fenerbahce, Mircea Lucescu este extrem de respectat si cred ca echipa lui va fi foarte bine sustinuta la Istanbul. Nu am reusit sa vorbesc cu Mircea inca, dar am venit cu distinctia pe care i-a acordat-o Comitetul Executiv al FRF cu ocazia centenarului si sper sa i-o inmanez. Poate ma voi duce la vestiare dupa meci".