Inter Milano a devenit pentru a patra oara consecutiv campioana Italiei in Serie A. Echipa lui The Special One, la care activeaza si capitanul nationalei romane de fotbal, Cristi Chivu, a cucerit cel de-al 17-lea titlu din istorie, dupa ce AC Milan a parasit lupta pentru titlu sambata seara. Milanezii au pierdut in etapa a 36-a meciul in fata celor de la Udinese, scor 1-2 si raman cu sapte puncte in spatele Interului, acesta avand un meci mai putin jucat.

In aceeasi seara in care Inter a devenit matematic pentru a patra oara consecutiv campioana Seriei A, Luis Figo si-a anuntat retragerea din fotbal. "Este o modalitate foarte buna de a ma retrage. Nu voi mai juca niciodata fotbal la nivel inalt. Vom vedea daca voi primi o propunere interesanta din partea unui club din afara Uniunii Europene. Dar, in principiu, ma opresc aici", a declarat Balonul de Aur 2000, dupa meciul lui AC Milan.

Luis Figo a castigat opt titluri de campion cu Barcelona, Real Madrid si Inter. Fotbalistul are in palmares si cupa Ligii Campionilor, castigata cu galacticii de la Madrid.

Inter Milano va intalni, duminica seara, pe Siena. Pana la sfarsitul campionatului, elevii lui Jose Mourinho vor mai juca in compania lui Cagliari si a celor de la Atalanta.