Partida incinsa la Iasi, unde moldovenii antrenati de Bergodi s-au indepartat de retrogradare dupa 2-0 cu Gaz Metan Medias. De cealalta parte insa, lucrurile nu stau deloc bine pentru echipa lui Cristi Pustai, aflata pe locul 15 in clasament si cu din ce in ce mai putine sanse sa scape de retrogradare.

Golurile partidei au fost inscrise de Iovanovic, in minutul 24 si de Sfirlea, cu noua minute inainte de final. Cel mai bun om al Iasiului a fost Andrei Cristea, fostul atacant al lui Steaua si Dinamo reusind un joc rapid si cu un nivel ridicat tehnic. Gaz Metan a ratat nenumarate ocazii de a inscrie intr-un meci spectaculos, mult mai bun decat ultimele derby-uri jucate in Liga 1.

Cristiano Bergodi, antrenor Poli Iasi: "Felicit baietii pentru aceasta victorie, am suferit mult si poate am avut si un pic de noroc, dar in fotbal trebuie sa bagi mingea in poarta. Gazul ne-a pus in dificultate la inceput, dar sunt multumit de ce am facut in acest joc. Suntem salvati in proportie de 51 la suta, speram ca in etapa vitoare, cu CS Otopeni, sa facem un meci bun si sa ne salvam de la retrogradare. Nu suntem inca salvati, chiar daca suntem la 5 puncte distanta de Gaz, care chiar nu merita sa retrogradeze, in retur au jucat mult mai bine ca alte echipe".

Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan Medias: "A fost un joc in care ne puneam mari sperante, pentru ca ambele echipe luptau pentru evitarea locului 15. Din pacate, noi am fost cei care am pierdut acest joc si felicit echipa gazda ca a stiut sa fie mai pragmatica. Suferim la finalizare, am ratat si din 5 metri, si din 2 metri, si singur cu portarul. Continuam sa speram pana la capat pentru ca mai sunt 9 puncte in joc. Daca Gaz Metan va ramane in Liga I, cu siguranta vom face o figura mult mai frumoasa".