Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a primit in cursul zilei de vineri suma de 27 de milioane de euro, reprezentand suma restanta din drepturile de televizare a Ligii 1. Astfel, consortiul RCS-RDS-Antena 1 va continua sa transmita partidele din Liga 1.

Dumitru Dragomir a anuntat vineri ca se va face o noua licitatie privind drepturile de televizare, daca RCS-RDS-Antena 1 nu va plati suma restanta. Potrivit gsp.ro, 27 de milioane de euro au fost virati deja in contul LPF si Liga 1 va fi transmisa in continuare de Antena 1 si GspTv.

Contactat de HotNews.ro, Dumitru Dragomir a mentionat ca nu a primit confirmarea oficiala a virarii banilor, urmand ca luni sa se clarifice situatia.

Consortiul RCS-RDS-Antena 1 dorea anumite schimbari in contractul drepturilor de televizare deoarece ratingul Ligii 1 nu e conform asteptarilor din cauza scandalurilor din fotbal. Dragomir a anuntat ca nu e posibila o renegociere a contractului, asa ca restanta a fost platita in ultima zi.

Potrivit aceleiasi surse, RCS se va decide saptamana viitoare daca va vinde catre alte televiziuni o parte din drepturile TV ale unor partide mai slab cotate.