Patronului echipei FC Arges i-a fost aprobata, vineri, cererea de eliberare sub control judiciar. Astfel, Cornel Penescu ar putea fi pus in libertate luni, cand va fi judecat recursul procurorilor DNA.

Motivele invocate, vineri, de Penescu in fata magistratilor au legatura cu situatia firmei pe care o conduce: "Prin arestarea mea s-a creat panica in randul furnizorilor si colaboratorilor grupului de firme Pic, care au impresia ca astfel societatea ar intra in faliment. Firma este asaltata de creditori din cauza neincrederii generate de arestarea mea. Pentru ca sunt in arest, sunt puse in pericol locurile a 4.000 de oameni. Sunt presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Arges, iar in iunie urma sa se desfasoare la Pitesti un colocviu, dar din cauza arestarii mele acesta nu se mai poate desfasura", a declarat Penescu, potrivit Mediafax.

Cornel Penescu a fost arestat preventiv in 14 aprilie, pentru o perioada de 29 de zile pentru dare de mita. In aceeasi zi, alaturi de patronul echipei FC Arges au mai fost arestati si Liviu Facaleata, Gheorghe Constantin si Cristian Libertatu.

Luni, se va judeca recursul procurorilor DNA, in urma caruia Penescu va afla daca va fi sau nu pus in libertate.