Criza economica mondiala il obliga pe Silvio Berlusconi sa vanda o parte din actiunile clubului italian, AC Milan. Firma Abu Dhabi United Group condusa de emirul Dubaiului, Mohammed bin Rashid Al Maktoum se afla in negocieri pentru achizitionarea a 35% din actiunile clubului, in schimbul sumei de 500 de milioane de euro.

Potrivit publicatiei italiene Gazzetta dello Sport, Berlusconi accepta capital strain pentru a iesi din criza, dar si pentru a asigura competivitatea clubului italian la nivel international. Suma de 500 milioane de euro va fi folosita pentru campania de achizitie din vara si va permite ca salariile jucatorilor sa ramana la acelasi nivel.

In februarie, patronul echipei engleze Manchester City, seicul Mansour Bin Zayed Al Nahyan a negociat preluarea unui pachet de actiuni, dar Berlusconi a negat atunci acest lucru.

Mohammed bin Rashid Al Maktoum este prim ministru al Emiratelor Arabe si emirul Dubaiului. In 2006, emirul si fratele sau au fost acuzati de catre justitia americana ca au tinut in sclavie 30.000 de copii timp de 30 de ani, pentru a-i folosi drept jockey la cursele de camile.

In 2007, Mohammed bin Rashid Al Maktoum si-a aratat intentia de a cumpara cluburile Liverpool si Arsenal. Emirul Dubaiului este si un fan al Formulei 1. La retragerea pilotului Michael Schumacher, emirul i-a facut cadou una dintre cele 300 de insule artificiale din Golful Persic, in valoare de 4,5 milioane de euro.