Problema rasismului in fotbalul european a fost una dintre principalele teme abordate de Michel Platini la Bucuresti. "Nu pot sa tolerez rasismul. Luam in calcul si oprirea meciurilor de catre arbitrii", a anuntat presedintele UEFA.

"Am discutat despre doua teme mari in Comitetul Executiv al UEFA. Una a fost problema rasismului, doarece au existat citeva cazuri grave in ultima vreme. Nu pot sa tolerez asa ceva, ar insemna sa fiu complice. Un jucător nu poate fi umilit pe teren! UEFA nu are cum sa accepte asta, vom lua masuri foarte drastice pentru cei care nu respecta regulile in ceea ce priveste combaterea acestui fenomen deranjant.

Luam in calcul chiar si oprirea meciurilor, la urmatorul Comitet Executiv de la Vilnius vom stabili in ce momente arbitrii pot sa intrerupa jocurile daca suporterii au un comportament neadecvat la adresa fotbalistilor", a spus Platini la conferinta de presa de la Bucuresti.

Platini este sustinut de jucatori importanti, care evolueaza sau au evoluat in fotbalul mondial. Lilian Thuram, Pape Samba Ba, Vladimir Sendrei si fostul fotbalist englez Paul Elliott sunt cativa dintre oamenii din fotbal care au povestit experientele traite pe teren in cadrul unor programe anti-rasism puse la punct de UEFA.