A facut parte din Marele Milan gandit de Arrigo Sacchi, are numai cuvinte de lauda la adresa lui Raducioiu si nu crede ca in urmatoarea perioada vreun roman va mai ajunge pe San Siro. Fostul international Daniele Massaro a vorbit cu HotNews.ro despre fotbalul romanesc si cel mondial, despre Mircea Lucescu si nu in ultimul rand despre Romania la World Cup 1994.

Desi s-a lasat de cativa ani buni de fotbalul de perfomanta, Massaro arata de parca ieri si-ar fi pus ghetele in cui. Vorbeste deschis si este foarte amabil atunci cand este intrebat daca vrea sa dialogheze in afara conferintei de presa.

Castigator de 4 ori al titlului in Serie A (1988, 1992, 1993,1994) si cu doua Ligi ale Campionilor in palmares (1990 si 1994), Massaro isi prezinta ideile in legatura cu ceea ce a fost, este si va fi fotbalul mondial.

Vezi aici declaratiile fostului mare atacant al Milanului si al Squadrei Azzurrra:

Daniele Massaro despre echipa nationala a Romaniei: "Stiu ca aveti o campanie mai dificila pentru Mondiale, dar toate echipele traverseaza si perioade mai putin faste. Despre Razvan Lucescu stiu ca a avut un mentor pe masura in persoana tatalui sau, Mircea Lucescu, si sunt sigur ca va face o treaba buna".

Despre Adrian Mutu:"Este un mare atacant si cred ca faptul ca a jucat la Juventus si Chelsea spune totul despre el. A avut un sezon mai ghinionist, cu foarte multe accidentari, dar sunt sigur ca isi va reveni. Pe langa el, in Italia il mai avem si pe Chivu, unul dintre oamenii de baza ai Interului".

Despre scandalul in arbitraj din Romania: "S-a auzit si pe la noi despre cele intamplate in Romania. Este trist, dar in viata se intampla si asa ceva. Si la noi au fost mari probleme (scandalul Calciopoli), iar dupa am iesit campioni ai lumii. Poate si la voi va fi la fel. Nu vreau sa imi dau prea mult cu parerea in legatura cu acest subiect".

Despre Florin Raducioiu: "Un foarte bun atacant, un mare om. A fost o onoare pentru mine sa ma antrenez si sa joc alaturi de el. Chiar zilele trecute am vorbit si i-am spus ca vom recruta copii din Romania si a fost placut impresionat. Romania a avut un fotbalist de prima mana".

Despre urmatorul jucator roman care va activa la Milan: "Este foarte greu sa spun acum cand si cine va fi urmatorul jucator roman care va juca pentru Milan. Fotbalistii romani au dovedit reale calitati si faptul ca Mutu joaca la Fiorentina si Chivu la Inter nu poate decat sa fie o mandrie pentru voi. Acum, Milanul are nevoie de doi fundasi buni, iar daca voi ii aveti vor veni imediat la noi. Doar atat ne intereseaza, pentru ca, sincer, nu ar avea loc la mijlocul terenului sau in atac. (Intrebat daca Mutu ar avea loc in echipa Milanului Massaro a raspuns: Este foarte bun, dar pe postul lui il avem pe Kaka...)

Despre plecarea lui Kaka de la AC Milan: "Speculatii tot apar, asa a fost si anul trecut. Am vorbit cu el in ultima perioada si mi-a spus ca nu vrea sa plece. Cu toate acestea, in fotbal se pot intampla multe".

Despre obiectivele Milanului:"Sezonul acesta nu a fost prea reusit. Sper sa prindem locul doi si sa uitam cat mai repede de eliminarea din Cupa UEFA. Eu mi-as dori ca anul viitor sa castigam campionatul (Scudetto) si de asemenea Champions League. De altfel, acestea sunt obiectivele normale la echipa noastra.

Despre Arrigo Sacchi si Fabio Capello: "Am avut parte de antrenori deosebiti in cariera mea, Sacchi si Capello fiind extraordinari. Despre Arrigo pot sa spun ca a revolutionat fotbalul cu ideile sale inovatoare despre presing, off-side, judecarea fazelor fixe si a modului de asezare in teren. Despre Capello pot sa marturisesc ca este un foarte bun manager, iar acest lucru se vede si in Anglia. Are calitatea de a gestiona foarte bine potentialul unui fotbalist".

Despre Jose Mourinho: "Este un antrenor bun, cu toate ca nu prea se intelege cu ceilalti tehnicieni si cu presa, fiind catalogat drept putin arogant. Este insa iubit de elevii sai, iar acest lucru spune multe despre profesionalismul sau".

Despre generatia de aur a tricolorilor: "Romania a avut o echipa deosebita la Mondialul din SUA, dar din pacate a ratat la mustata semifinalele. Au fost conditii destul de grele in America, noi fotbalistii fiind obligati sa evoluam numai la 40 de grade Celsius".

Despre ratarea lui Baggio de la SUA '94: "Se putea intampla oricui sa rateze, asa a fost sa fie. A fost un mare caracter si un adevarat conducator din teren. Am avut ocaziile mai mari in finala cu Brazilia, dar pana la urma ei au plecat acasa cu trofeul".

Despre cel mai bun atacant din Serie A:"Cu siguranta sunt multi fotbalisti buni in Serie A, dar dintre toti pe mine cel mai mult m-a surprins Milito, de la Genoa. Evolutii incantatoare a avut si Di Vaio, atacant care se lupta cu Bologna pentru evitarea retrogradarii".

Intrebat ce parere are despre faptul ca Nicolae Dica nu evolueaza la Catania desi a venit de la Steaua, acolo unde era unul dintre cei mai buni fotbalisti, Massaro a surprins avand o ezitare indelungata. Adevaratul motiv era acela ca nu prea auzise de fostul fotbalist al ros-albastrilor.

Motto-ul lui Daniele Massaro:

"Trebuie sa pui pasiune in ceea ce faci, doar geniul nu e de ajuns"

Massaro a activat la AC Milan intre anii 1988 si 1995 (a avut o pauza in sezonul 1988-1989 cand a fost imprumutat la AS Roma), formatie cu care a castigat Serie A (1988, 1992, 1993, 1994), Cupa Italiei (1990), Supercupa Italiei (1988 si 1992), Champions League (1990, 1994 - a mai ajuns in finala in 1993 si 1995), Supercupa Europei (1989, 1990, 1994), Cupa Intercontinentala (1989, 1990) si Cupa Mondiala in anul 1982.

AC Milan a lansat in Romania programul "Milan Junior Camp", destinat copiilor cu varstele cuprinse intre 7 si 14 ani, care se va desfasura pe stadionul din Regie, in perioada 29 iunie - 3 iulie 2009. Cei mai buni doi copii care vor fi selectionati vor ajunge la Milano pentru a se pregati alaturi de ceilalti pusti alesi din intreaga lume. Acest proiect a fost realizat de clubul lombard impreuna cu Sportul Studentesc, formatie care este recunoscuta in tara pentru jucatorii pe care ii formeaza in propria pepiniera.