Mircea Lucescu a calificat-o pe Sahtior in finala Cupei UEFA pentru prima oara in istoria clubului. "E un lucru istoric pentru Sahtior sa ajunga la Istanbul, in finala, in fata a 70.000 de spectatori", a spus romanul, care a primit aplauze si de la omologul sau de la Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu, antrenor Sahtior:"Eu nu ma exteriorizez, nici cand pierdem, nici cand castigam. Acum mi se vedea bucuria pe fata, pentru ca am simtit ca e o victorie mare si un rezultat deosebit. Este un lucru mare, istoric, ca Sahtior sa ajunga in finala Cupei UEFA, la Istanbul, in fata a 70.000 de spectatori. A fost un meci dificil si felicit pe Dinamo Kiev, pentru ca a făcut o partida foarte buna.

Noi am avut avantajul din tur, am gresit o data in acest meci, dar cred ca am avut cele mai bune ocazii. Victoria este absolut meritata. Jocul a fost la cel mai inalt nivel, cu adevarat de semifinala de cupa europeana. Spectaculos si indarjit. Intregul fotbalul ucrainean are de castigat. Imi aduc aminte cand Dinamo si Steaua jucau meciuri de o rivalitate extraordinara, iar ambele echipe jucau semifinale sau finale in cupele europene. Sper ca echipele din Ucraina sa repete performantele si in anii viitori.

Vezi aici rezumatul returului dintre Sahtior si Dinamo Kiev 2-1

Nu facem sarbatoare acum, pentru ca inca nu ne-am indeplinit misiunea. Jucatorii vor face fata jocurilor din trei in trei zile. Motivatia si ambitia sunt mari, te fac sa uiti neplacerile unui program atat de incarcat. Obiectivul este calificarea in Liga Campionilor, apoi finala Cupei UEFA. Al treilea este Cupa Ucrainei"(uefa.com).

Yuri Semin, antrenorul lui DinamoKiev:"In primul rand, as vrea sa felicit pe Sahtior pentru victorie si sa le urez succes in finala. In ceea ce ma priveste, acest meci a aratat exact asa cum trebuie sa arate o semifinala de Cupa UEFA. Am facut doua greseli, iar Sahtior nici una. De aceea am pierdut. Fiecare dintre cei prezenti pe teren, de la Dinamo, are ceva sa-si reproseze. Am fost pregatiti fizic, dar am intalnit o echipa foarte puternica. A fost un meci echilibrat, pe care noi l-am pierdut!" (uefa.com).