Drama de pe Stamford Bridge i-a marcat profund pe jucatori, dar mai ales pe cei doi antrenori, unul de 38 de ani - Josep Guardiola, celalalt de 62 de ani - Guus Hiddink. La un moment dat, cand Guradiola nu mai credea in calificarea Barcelonei a oferit un cadru spectaculos in timpul partidei, mergand si strangandu-l in brate pe omologul sau olandez. In minutul 93, insa, rolurile s-au inversat atat de rapid incat Hiddink abia realiza ce s-a intamplat.

Josep Guardiola, antrenorul Barcelonei: "Am incercat sa castigam acest meci, sa pasam mult si sa ne cream multe ocazii de a inscrie. Nu prea am reusit! M-am asteptat ca Chelsea sa iasa un pic la joc, dar nu au facut-o si situatia s-a ingreunat pentru noi. Am multa incredere in aceasta echipa, am incercat si am incercat sa marcam tot timpul si nu uitati ca am jucat 25 de minute in zece oameni.

Nu pot sa neg ca Chelsea si-a creat ocazii pe contraatac, dar au fost totusi retinuti pentru ca atunci cand ai un adversar in teren de talia lui Messi, stii ca pericolul poate veni imediat. Suntem atat, atat de fericiti. Sunt bucuros pentru Andres Iniesta, care este un jucator extraordinar, un simbol al Barcelonei. A primit destule critici ca nu a inscris suficiente goluri pentru aceasta echipa, dar de acum se vor opri.

United este campioana en-titre, o echipa incredibila, care mai are si un antrenor cu foarte mare experienta. Ma astept sa stea la panda si sa atace pe contraatac, desi trebuie sa privesc semifinala de anul trecut impotriva lor si ultimele lor partide. Vom ataca, ma astept la un meci frumos pentru ca suntem doua echipe spectaculoase. Alves si Abidal sunt suspendati pentru meciul cu United. In finala vom face acelasi joc: vom pasa, vom dribla si vom incerca sa marcam goluri.Evident, sunt cu adevarat multumit de cum au mers lucrurile pentru Barcelona anul acesta. Ca sa fiu sincer, nu ma asteptam sa am asa rezultate in primul meu sezon aici. Primul meu obiectiv este sa terminam campionatul pe primul loc, apoi sa castigam Cupa Spaniei impotriva lui Bilbao, apoi abia sa ne gandim la finala de la Roma"(uefa.com).

Guus Hiddink, antrenorul lui Chelsea: "Sunt foarte dezamagit, dar acum simt inca adrenalina cum imi curge prin vene si trebuie sa ma calmez, sa revad meciul pentru a spune ce s-a intamplat. Am jucat decent, tactic foarte bine, dar trebuia sa fi decis soarta calificarii mult mai devreme. Am avut doua, trei ocazii clare pe care trebuia sa le fructificam si nu mai traiam aceste clipe acum. In ceea ce priveste arbitrul, trebuie sa-i dam credit, nu avem alta solutie! Jucatorii fac multe greseli, antrenorii fac greseli si arbitrii mai gresesc, tocmai de aceea trebuie sa le acordam prezumtia de nevinovatie.

Ar fi fost frumos sa mai jucam inca o finala, o reeditare a cea de anul trecut, dar in vestiare este o mare dezamagire ca nu am reusit lucrul acesta. Ii inteleg foarte bine pe jucatorii mei" (uefa.com).