Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat, luni, ca Loteria Romana a pierdut procesul in care s-a judecat cu Federatia Romana de Fotbal, intr-un litigiu legat de veniturile realizate de pe urma pronosticurilor sportive (FRF-ul va incasa 17.3 milioane de lei).

Pe langa aceasta suma, Loteria Romana mai este obligata sa plateasca 87.298 lei pentru cheltuielile de judecata, informeaza NewsIn.

Istoricul scandalului:

- pe 14 februarie 2008, FRF-ul a executat silit Loteria Nationala (in urma unei hotarari a Tribunalului Bucuresti din luna decembrie a anului 2007). In acel moment, in conturile FRF a intrat suma de 17,3 milioane de lei, iar Loteria a facut apel impotriva sentintei tribunalului.

- pe 13 octombrie 2008, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ca Loteria Romana nu trebuie sa plateasca 17.3 milioane de lei catre FRF, acesta reprezentand profitul realizat din pronosticurile sportive. Pe langa acest lucru, FRF-ul era obligat sa plateasca cheltuielile de judecata in valoare de 217.506,18 lei.

- FRF-ul a atacat decizia Curtii de Apel Bucuresti la Inalta Curte de Casatie si Justiei, cea care a dat castig de cauza forului fotbalistic.

Conform Legii 69/2000 privind educatia fizica si sportul, 20% din incasarile realizate din pronosticurilre realizate in competitiile sportive (ex Cupa Romaniei) trebuie sa mearga catre federatiile sportive. Conform acestei legi, Loteria Romana trebuia sa plateasca anual 20% din incasarile din pronosticuri catre FRF.