Fotbalul de la ei si cel de la noi/ Cand face programarile pentru o etapa din Liga 1, LPF ar trebui sa tina in primul rand cont de faptul ca ratingul si microbistii ar putea avea de suferit daca programezi Dinamo - CFR (de altfel, partida respectabila din campionatul intern) la aceeasi ora cu o banala partida Real Madrid - Barcelona. Dintr-un El Classico toti avem cate ceva bun de invatat, de la modul de transmisie si promovare al fotbalului spectacol si pana la jocul prestat de fotbalistii aterizati parca dintr-o alta galaxie.

Intamplarea a facut ca Dinamo - CFR, partida importanta pentru stabilirea campioanei din Romania, sa inceapa la aceeasi ora cu Real - Barcelona. A fost singura asemanare dintre cele doua meciuri.

Spectacolul a urmat numai pe Santiago Bernabeu, acolo unde aproximativ 80.000 de oameni au creat o atmosfera de senzatie. Sa fi fost El Classico motivul pentru care arena din Stefan cel Mare a fost atat de goala la partida cu CFR, sau zilele libere de 1 mai sa fi fost vinovate? In timp ce Henry, Messi si Puyol ingenuncheau pe marele Real Madrid, Alcantara gafa impardonabil, iar Miranda incerca sa stea in ghete pentru cateva minute (a intrat pe final de meci).

In seri precum cea de sambata este mai mult decat necesar sa ai doua televizoare (si nu unul pentru tine si celalalt pentru jumatate) pentru a face fata valului de fotbal care sta se explodeze in cablurile tv (pentru multi partida din Stefan cel Mare a reprezentat motiv de munca si a fost deci mai mult decat obligatoriu sa o urmareasca). Impartirea se facea in felul urmator: o jumatate dintr-un ochi statea aruncat catre disputa din Groapa, in timp ce restul de un ochi si jumatate se desfata cu fotbal de calitate in El Classico.

Am auzit zilele trecute un comentariu in care se preciza ca este mare pacat ca partide precum Gaz Metan - Rapid sau Dinamo - CFR Cluj sa fie pe acelasi bilet de pariuri cu Real - Barcelona. Nici macar pe tichetul imprimat in sila de o tanti suparata ca lucreaza in week-end aceste partide nu pot sta impreuna, alaturarea lor fiind cel putin comica...